Μπορεί την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου να ανακοινώθηκε μία εβδομάδα παράταση στο lockdown, ήτοι μέχρι τις 8 Μαρτίου, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι τότε θα μπορούμε να μιλάμε για επιστροφή σε μερική κανονικότητα. Και αυτό διότι σημαντικό ρόλο θα παίξει η κατάσταση στις ΜΕΘ αλλά και ο αριθμός των κρουσμάτων.

Σύμφωνα μάλιστα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, ΔημοσθένηΣαρηγιάννη, ο οποίος μίλησε στο Open TV πανελλαδικά είμαστε σε κορύφωση και τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουμε να βλέπουμε μια αποκλιμάκωση.

«Στην Αττική για 2-3 μέρες θα βλέπουμε αυξημένα τα κρούσματα. Ανησυχητικό είναι το θέμα των μεταλλάξεων. Μπορεί να χειροτερέψουν την έκφανση του 3ου κύματος και για αυτό χρειάζεται προσοχή», ανέφερε. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν αρκεί μια εβδομάδα lockdown και θα ήταν καλύτερο να επεκταθεί για μια ακόμη εβδομάδα. «Τέλος Ιουνίου θα είμαστε σε χαμηλά επίπεδα διασποράς, διακοπές θα κάνουμε καλύτερα από ότι είναι τώρα η κατάσταση», είπε.

Το άνοιγμα των σχολείων

Κληθείς να απαντήσει αναφορικά με το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία ο καθηγητής παθολογίας επεσήμανε πως εφόσον τα πράγματα πάνε καλά και πέσουν τα κρούσματα θα μπορούμε να δούμε και μια έξυπνη διαχείριση του ανοίγματος του με πολλά τεστ, συχνή επιτήρηση των κρουσμάτων με έγκυρη διάγνωση θετικών ασθενών αλλά και με εμβολιασμό φοιτητών στα ΑΕΙ.

Την ίδια ώρα ο κ. Γώγος προέβλεψε ότι θα υπάρξει πίεση στο σύστημα υγείας για μία έως δύο εβδομάδες. «Θα υπάρχει μια μεγάλη πίεση λόγω της συσσώρευσης του αριθμού των κρουσμάτων και της επιβάρυνσης της υγείας τους όπως συμβαίνει μετά από 7-10 μέρες νόσου», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως το απευχόμαστε αλλά είναι πιθανό να συμβεί.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.