Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Παντελεήμων», παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ. Βαρνάβα, σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΚΠΚΜ, αλλά και εκπροσώπων εργαζομένων.

Η εκδήλωση κοπής της πίτας, πραγματοποιήθηκε σε γιορτινό κλίμα, με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, ενώ το τυχερό φλουρί, κέρδισε η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Βασιλική Νάκου.

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, αφού ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, μίλησε για το έθιμο του πρωτοχρονιάτικου άρτου, της αγιοβασιλόπιτας, μιας παράδοσης αιώνων που φτάνει μέχρι τις μέρες μας, «για να μοιράζεται η ευλογία, για να μοιράζεται η αγάπη, για να διασφαλίζεται η ενότητα και μάλιστα σε αυτόν τον τόσο ευαίσθητο χώρο, τον Άγιο Παντελεήμονα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βαρνάβας ευχήθηκε υγεία, ενότητα και αγάπη, ενώ παράλληλα συνεχάρη τη διοίκηση του ΚΚΠΚΜ και όσους εργάζονται σε αυτό, για την «ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη διασφάλιση της» τονίζοντας ότι αυτό είναι ευθύνη όλων μας και πως οι χριστιανοί έχουν ευθύνη να αλλάζουν και να μεταμορφώνουν τον κόσμο, να μην επιτρέπουν ποτέ να γίνεται κόλαση, προσθέτοντας πως «κόλαση γίνεται ο τόπος, όταν απουσιάζει η αγάπη».

«Συνεχίστε την προσπάθεια. Συνεχίστε τον αγώνα. Είστε σε έναν καλό δρόμο και αυτό φαίνεται διά γυμνού οφθαλμού» σημείωσε, απευθυνόμενος προς την Πρόεδρο του ΚΚΠΚΜ.

Από την πλευρά της η κ. Νάκου καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, επισημαίνοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια στάθηκε συμπαραστάτης, αρωγός, ευχέτης και πνευματικός Ποιμάντορας όλων. Ευχαρίστησε στο πρόσωπο του, όλους όσοι διακονούν «σε αυτή τη δυτική γωνιά της πόλης μας, όλους όσοι συμπαρίστανται με κάθε τρόπο και κάνουν αυτό που τους αναλογεί».

«Ας προσπαθήσουμε όλοι μας να έχουμε τη φιλανθρωπία του Αγίου Βασιλείου, την μαχητική ασκητική του Αγίου Αντωνίου και τη μαχητική πίστη του Αγίου Αθανασίου. Περάσαμε δύσκολα χρόνια, συνεχίζουμε τη μάχη και τον αγώνα, δεν βάζουμε το κεφάλι κάτω, καθόλου, ούτε στιγμή, για την αξιοπρέπεια του συμπολίτη μας, του πάσχοντος συνανθρώπου μας και ελπίζουμε στο τέλος αυτής της θητείας, αλλά και της πορείας να δικαιωθούν οι αγώνες πολλών ανθρώπων που είτε ζουν είτε δεν ζουν, διακόνησαν τα παραρτήματα του κέντρου και δη το ιστορικό ίδρυμα του Αγίου Παντελεήμονος» είπε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος του ΚΚΠΚΜ.

Απευθυνόμενη προς τον Σεβασμιώτατο, η κ. Νάκου ανέφερε «ο Άγιος Παντελεήμων είναι πάντα παρών Δέσποτα. Όλοι οι Άγιοι είναι πάντα παρόντες σε κάθε ίδρυμα, σε κάθε πάσχοντα, παιδί, μεγαλύτερο, άτομο με αναπηρία και είναι εδώ κάθε μέρα, για να μας υποδηλώνουν αυτό που πρέπει να κάνουμε. Σε κάθε ερώτημα, η απάντηση είναι ο άνθρωπος. Εμείς όλοι μαζί, με ενότητα, με αγάπη, με τη δική σας ευχή και προσευχή, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, να ξεπερνούμε, να υπερβαίνουμε τις δυσκολίες και να καταφέρνουμε πολλές φορές το ακατόρθωτο. Και πριν αγκαλιαστούμε – όπως ο ποιητής λέει – στις εικόνες μπροστά, Άγιε Δέσποτα, να κάνουμε το άλμα πάνω από τη φθορά και να μπορέσουμε όλοι μαζί, να σταθούμε πραγματικά επινίκια, όχι μόνο στο τέλος της πανδημίας, αλλά και να μπορέσουμε να νικήσουμε τη φθορά όλοι μαζί, γιατί αυτή είναι η πορεία μας σε αυτόν τον κόσμο».

Η κ. Νάκου, ευχήθηκε καλή χρονιά προς τον κ. Βαρνάβα, ζητώντας του να συνεχίσει να είναι ενεργά παρών, όπως κάνει κάθε μέρα, ευχαριστώντας τον προσωπικά «για κάθε τηλεφώνημα, για κάθε συνάντηση, για το μεγάλο ενδιαφέρον» που δείχνει προς το ΚΚΠΚΜ και το Διοικητικό του Συμβούλιο. «Πραγματικά εύχομαι στο τέλος αυτής της πορείας, να μπορέσουμε να αναδείξουμε και να κάνουμε την κοινωνική πρόνοια, ένα υψηλό δόρυ ανθρωπιάς, όπως αξίζει σε κάθε άνθρωπο, στην κοινότητα μας, αλλά και σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία και στη χώρα μας» επισήμανε.

Καταλήγοντας η Πρόεδρος του ΚΚΠΚΜ, ευχήθηκε προς όλους καλή και δημιουργική χρονιά, μια χρονιά με προσοχή, με αποστάσεις, με όλα όσα πρέπει να κάνουμε για να ξεπεράσουμε αυτόν τον μεγάλο, τρομερό εχθρό, που όπως όλοι οι εχθροί, χρειάζονται όχι μόνο άμυνα, αλλά και ενότητα και πανστρατιά.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.