Στο στάδιο της μελέτης της ογκωδέστατης δικογραφίας βρίσκεται η αρμόδια ανακρίτρια, η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από την Εισαγγελία της Αθήνας σε βάρος του πατρός Αντώνιου και άλλων 7 εργαζομένων της ΜΚΟ.

Το επόμενο βήμα είναι να συνταχτεί κατηγορητήριο και να καλέσει σε απολογία τους κατηγορούμενους και να αποφασίσει στη συνέχεια την προφυλάκιση τους ή μη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κλήση για απολογία θα γίνει προς τα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, με τους συνηγόρους του πατρός Αντωνίου να αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να λάβουν αντίγραφο της δικογραφίας και να προετοιμαστούν.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του πατρός Αντώνιου ασκήθηκε στις αρχές Απριλίου ποινική δίωξη για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση από την Εισαγγελία της Αθήνας και έπειτα από καταγγελίες ενός 19χρονου κι ενός 15χρονου για σεξουαλική τους κακοποίηση. Τα στοιχεία της δικογραφίας είναι αυτά που μελετά η αρμόδια ανακρίτρια

Παράλληλα, δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του πατρός Αντώνιου και 7 εργαζομένων της οργάνωσης για τα πλημμελήματα της βαριάς σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή, της απειλής σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή, της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή, της ηθικής αυτουργίας σε όλες τις παραπάνω πράξεις (αφορά τον πατέρα Αντώνιο) και της συνέργειας σε απλή σωματική βλάβη κατά συρροή.

Το κομμάτι που αφορά τα πλημμελήματα διαχωρίστηκε καθώς υπάρχει κίνδυνος παραγραφής γιατί οι πράξεις φέρονται να έχουν τελεστεί από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2022. Η δίκη αυτή θα εκδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών και αναμένεται να προσδιοριστεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

«Σκοπιμότητες και ψεύδη» λέει για τις καταγγελίες ο πάτερ Αντώνιος
Ο ίδιος ο κατηγορούμενος στο πολυσέλιδο υπόμνημά του που κατατέθηκε δια των συνηγόρων του Γ. Κώτσου, Θρ. Κονταξή και Τ. Τριανταφύλλου στην Εισαγγελία Ανηλίκων, πριν την απόφαση για άσκηση της ποινικής δίωξης έκανε λόγο για «ανύπαρκτη ποινική υπόθεση που επιχειρείται να στηριχθεί σε κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της “Κιβωτού”». Ο ίδιος άφησε αιχμές για σκοπιμότητες και χαρακτήρισε ψευδείς τις καταγγελίες εις βάρος του.

Ο ιερέας αναφερόταν εκτενώς στα 25 χρόνια ευδόκιμης λειτουργίας της Κιβωτού του Κόσμου και χαρακτήριζε τις καταγγελίες σε βάρος του «προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες, με τη δεύτερη να «αντιγράφει» τις αοριστολογίες και τα αβάσιμα περιστατικά της προηγούμενης».

«Με βάση τις παραπάνω ψευδείς καταγγελίες συντάχθηκαν αόριστα «κατηγορητήρια», χωρίς καν ειδικότερη περιγραφή των απαιτούμενων περιστάσεων, (τρόπου, χρόνου, μεθόδου), παρά την προφανή αντιφατικότητα τους» ανέφερε ο πατέρας Αντώνιος και καταφερόταν σε βάρος του 19χρονου που τον κατήγγειλε πρώτος.

«Η μεθοδευμένη δράση του πρώτου και κύριου καταγγέλλοντος εξακολουθεί, αφού περιφέρεται άνευ δικαιώματος στις δομές, προσπαθώντας να στηρίξει τα ψεύδη του. Ευτυχώς τον διαψεύδουν κατηγορηματικά πληθώρα παιδιών. Η ανύπαρκτη ποινική υπόθεση επιχειρείται να στηριχθεί σε κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της ΚΙΒΩΤΟΥ» έλεγε χαρακτηριστικά.

Στα χέρια του εισαγγελέα το πόρισμα της Οικονομικής Αστυνομίας

Το δεύτερο μέτωπο που έχει να αντιμετωπίσει ο ιερέας αφορά στην έρευνα των οικονομικών της οργάνωσης, με τον εισαγγελέα Ιωάννη Σέβη, που χειρίζεται την υπόθεση, να μελετά το πόρισμα της Οικονομικής Αστυνομίας και να αναμένεται να αποστείλει κλήσεις σε 11 πρόσωπα προκειμένου να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις.

Με εισαγγελική παραγγελία η Οικονομική Αστυνομία έχει κληθεί να διερευνήσει τα πάντα γύρω από τα οικονομικά της «Κιβωτού», ενώ είχε δοθεί εντολή για φορολογικό έλεγχο στα οικονομικά της δομής για την τελευταία πενταετία, διαχειριστικό έλεγχο και έρευνα για το εάν έχουν δοθεί στην «Κιβωτό» πάσης φύσεως επιχορηγήσεις ή χρηματοδοτήσεις από κρατικούς φορείς ή από ευρωπαϊκούς πόρους.

Επιπλέον, είχε διαταχθεί το άνοιγμα εταιρικών λογαριασμών για την τελευταία πενταετία, αλλά και των λογαριασμών έντεκα φυσικών προσώπων στα οποία περιλαμβάνονται ο πατήρ Αντώνιος, η πρεσβυτέρα, στενά συγγενικά τους πρόσωπα και μέλη της διοίκησης της «Κιβωτού».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.