Ο πατέρας Αντώνιος ζήτησε και πήρε νέα προθεσμία για να παρέχει εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη, γεγονός που ξάφνιασε αρκετούς.

Μπορεί η υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου να ήρθε στην επικαιρότητα τον Οκτώβριο και τις Αρχές να λειτουργούν άμεσα και να «βγάζουν εκτός» τον πατέρα Αντώνιο και την σύζυγό του, ωστόσο το δικαστικό κομμάτι της υπόθεσης καθυστερεί σημαντικά. Και αυτό, δεδομένου ότι ο πατέρας Αντώνιος είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις στις αρχές του έτους, ωστόσο ζήτησε και έλαβε μεγάλη προθεσμία τριών εβδομάδων προκειμένου να ετοιμάσει το υπόμνημά του.

Έτσι, στο σημερινό ραντεβού του ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου με τη Δικαιοσύνη, όλοι ανέμεναν σοβαρές εξελίξεις, καθώς μετά τις εξηγήσεις που θα έδινε οι Αρχές θα έκριναν αν θα προφυλακιστεί ή όχι. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, καθώς έλαβε μία ακόμα προθεσμία και θα βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης σε 10 ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Ελλάδιος έκανε στροφή 180 μοιρών στην κατάθεση για την «Κιβωτό του Κόσμου» – Εξηγείται η μεταστροφή από τα SMS

Σκόπιμη η νέα προθεσμία
Η πλευρά των ατόμων που έχουν καταγγείλει τη δράση του πατέρα Αντώνιου υποστηρίζει ότι ζητά σκόπιμα νέες προθεσμίες για την παροχή εξηγήσεων στη Δικαιοσύνη.

Μάλιστα, αναφέρουν ότι ενδεχομένως να γίνεται προσπάθεια για αλλοίωση στοιχείων.

Στο μεταξύ, οι συνήγοροι του ιερέα θα έχουν τον χρόνο να προετοιμάσουν επαρκώς τις εξηγήσεις που θα δώσει τόσο εκείνος για τα βαρύτατα αδικήματα που του αποδίδονται, όσο και οι 7 εργαζόμενοι της δομής που έχουν κληθεί ως ύποπτοι για πρόκληση σωματικών βλαβών.

Popular
Τεχνητή νοημοσύνη: Τι απάντησε όταν ρωτήθηκε πώς μπορεί να λυθεί το Κυπριακό
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Τεχνητή νοημοσύνη: Απάντησε στο ερώτημα πώς μπορεί να λυθεί το Κυπριακό
Υπόθεση Θεοδωρικάκος: Νέα στοιχεία από την επικοινωνία του ταξίαρχου που κάνει την καταγγελία με συγγενείς
ΕΛΛΑΔΑ
Αποκάλυψη: Νέα στοιχεία φωτιά – «Πιάσανε τον γιο του Θεοδωρικάκου με… Τρέχουν τώρα μήπως διαρρεύσει»
Που θα στηριχθεί ο πατέρας Αντώνιος
Τρεις είναι οι πυλώνες πάνω στους οποίους θα βασιστεί η υπερασπιστική γραμμή του ιερέα.

Αρχικά, στο υπόμνημα που εκπονούν συνολικά τρεις δικηγόροι γίνεται ειδική μνεία στους ακριβείς χρόνους που τελέστηκαν τα καταγγελλόμενα αλλά και στην σχέση που είχε ο πατέρας Αντώνιος με τον 19χρονο, τον πρώτο που άνοιξε τον χορό των καταγγελιών.

Η πλευρά του ιερέα θα υποστηρίξει πως η σχέση που είχαν ήταν σχέση στοργής και τίποτα περισσότερο. Προς επίρρωση αυτού, θα παρουσιάσουν και σχετικές δηλώσεις του 19χρονου στο παρελθόν, που μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για τον άλλοτε κρατερό ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου».

Τι λέει η μητέρα του 19χρονου
«Δεν μπορείς να καταλάβεις τι εφιάλτη ζω. Να βλέπεις το παιδί σου να… Δεν κοιμάμαι τα βράδια. Χάλια, χάλια. Πώς θα ήταν μια μητέρα που να ξέρει ότι έχει κακοποιηθεί το παιδί της και τώρα ξέρεις να το πάνε μουλωχτά», αναφέρει η μητέρα του 19χρονου.

«Είχε θεοποιηθεί τόσο πολύ το ‘εγώ’ του που αυτός δεν περίμενε ποτέ ότι θα κατέβει από το βάθρο, που είχε στήσει το ‘εγώ’ του. Θα με πεθάνουν, εγώ δεν έχω άλλες αντοχές. Εγώ αυτό περιμένω και μετά ας κλείσω τα μάτια μου. Δε με ενδιαφέρει. Να δικαιωθεί το παιδί».

«Ο (19χρονος) πήγαινε όπου πήγαινε και ο πατέρας. Δηλαδή ερχόταν στην Χίο, ερχόταν και ο (19χρονος). Πήγαινε Καλαμάτα, ήταν και ο (19χρονος). Ήταν αυτονόητη η απειλή γιατί ο πατέρας Αντώνιος φρόντιζε τη μάνα του. Όποτε ήξερε ότι με το παραμικρό, απλά θα τους πετάξει στο δρόμο», λέει φίλος του νεαρού.

Τι ισχύει για τον 15χρονο
Όσον αφορά τη δεύτερη καταγγελία περί ασέλγειας, αυτή του 15χρονου τρόφιμου από τον Βόλο, η πλευρά του πατρός Αντωνίου θα προτάξει το ημερολόγιο κινήσεων της δομής που αποδεικνύει ότι ο ιερέας δεν βρισκόταν εκεί τις ημερομηνίες στις οποίες φέρεται να έγιναν τα καταγγελλόμενα.

«Γενικά τον απομόνωνε. Ήθελε να είναι οι δυο τους. Δεν ήταν μόνο στη θάλασσα», λέει φίλος του 15χρονου, ενώ η μητέρα του ανήλικου υποστήριξε ότι «το παιδί είναι φοβισμένο και δεν μπορεί να μιλήσει, όταν θα βγει από την ‘Κιβωτό’ θα μιλήσει».

«Θα πάρω το νόμο στα χέρια μου»
Μάλιστα, η μητέρα του 15χρονου υποστηρίζει ότι θα λάβει το νόμο στα χέρια της αν αποδειχθούν όσα καταγγέλλει το παιδί της.

«Εάν έχει γίνει κάτι τέτοιο, θα πάρω εγώ τον νόμο στα χέρια μου, ειλικρινά σας λέω. Εάν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Ούτε δικαστήρια, ούτε φυλακές, ούτε τίποτα, πειράξανε το παιδί μου; Θα πάρω εγώ τον νόμο» σημείωσε.

Κάλεσμα από φίλους της «Κιβωτού»
Ο πατέρας Αντώνιος, εκτός από τα σεξουαλικά σκάνδαλα, θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες παιδιών. Γι’ αυτό το λόγο οι στενοί συνεργάτες του εδώ και μέρες κάνουν καλέσματα μέσω του Facebook ζητώντας μάρτυρες υπεράσπισης.

«Αγαπητοί φίλοι της ‘Κιβωτού του κόσμου’ και του πατέρα Αντώνιου. Η διαδικασία σύνταξης του υπομνήματος και η συλλογή μαρτυριών έχει αρχίσει. Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν την μαρτυρία τους μπορούν να αποστείλουν ένα κείμενο στη διεύθυνση αυτή».

Μετά την υποβολή του υπομνήματος, οι δύο εισαγγελείς θα αποφασίσουν εάν θα καταστήσουν κατηγορούμενους ή όχι τον πατέρα Αντώνιο και τους πρώην εργαζόμενους της δομής.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.