«Τρύπα» δύο εκατομμυρίων ευρώ εντοπίζεται στα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου, σύμφωνα με το πόρισμα της Οικονομικής Αστυνομίας. Πρόκειται για δαπάνες που έχουν ενδείξεις «αόρατων» προμηθειών, αγορών, κατασκευών και εργασιών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, δόθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά με πηγή αγνώστης προελεύσεως, για ενέργειες που είτε δεν έγιναν είτε δεν ολοκληρώθηκαν.

Πιο συγκεκριμένα, από τις έρευνες προέκυψε ότι το 2015 αγοράστηκαν παραδοσιακά σπίτια στη λίμνη των Ιωαννίνων, δηλαδή την περίοδο των capital controls, με σακούλες που περιείχαν 100.000 ευρώ σε μετρητά.

Η ανοικοδόμηση και η ανακατασκευή των κτισμάτων φέρεται να κόστισε ακόμα 250.000 ευρώ, τα οποία δόθηκαν και αυτά σε μαύρες σακούλες. Πρόκειται δηλαδή για δαπάνη περίπου 400.000 ευρώ, που σύμφωνα με την Οικονομική Αστυνομία, δεν έχουν εκταμιευθεί από κανέναν τραπεζικό λογαριασμό, ούτε το πατέρα Αντώνιου, ούτε της πρεσβυτέρας, ούτε και κάποιου μέλους του διοικητικού συμβουλίου ή της ΜΚΟ.

Επίσης, το συγκεκριμένο ποσό δεν δικαιολογείται από οποιαδήποτε άλλη πηγή ή προέλευση. Συνολικά περισσότερες από 10 μεγάλες δαπάνες της τελευταίας 5ετίας, οικονομικού τιμήματος που ξεπερνά τα 2.000.000, έχουν γίνει σε διάφορες δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» σύμφωνα με την έρευνα.

Η αγορά και ανακατασκευή του σπιτιού στα Ιωάννινα με μετρητά σε σακούλες σκουπιδιών, τα αδικαιολόγητα 350.000 ευρώ στο σπίτι του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας στον Κολωνό είναι στοιχεία που σύμφωνα με την Οικονομική Αστυνομία αποτελούν αδικήματα της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Απολογήθηκε με υπόμνημα ο πατέρας Αντώνιος
Ο πατέρας Αντώνιος κλήθηκε να αντικρούσει τις σοβαρές καταγγελίες παιδιών που φιλοξενήθηκαν σε δομές της Κιβωτού που αφορούν σεξουαλικές πράξεις, αλλά κυρίως σωρεία κακοποιητικών και προσβλητικών συμπεριφορών, για τις οποίες οι δύο Εισαγγελείς Ανηλίκων, του ζητούν να διατυπώσει επίσημα την θέση του πριν αποφανθούν για τις επόμενες κινήσεις τους.

Όπως εξηγεί στο υπόμνημά του, «με βάση τις ψευδείς καταγγελίες συντάχθηκαν αόριστα “κατηγορητήρια”, χωρίς καν ειδικότερη περιγραφή των απαιτούμενων περιστάσεων, (τρόπου, χρόνου, μεθόδου), παρά την προφανή αντιφατικότητα τους». Μάλιστα, σημειώνει ότι ο 19χρονος που έκανε την πρώτη καταγγελία και άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για την Κιβωτό του Κόσμου διαψεύδεται από τα περισσότερα παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές της οργάνωσης.

Συνεχίζει λέγοντας ότι «η μεθοδευμένη δράση του πρώτου και κύριου καταγγέλλοντος εξακολουθεί, αφού περιφέρεται άνευ δικαιώματος στις δομές, προσπαθώντας να στηρίξει τα ψεύδη του. Ευτυχώς τον διαψεύδουν κατηγορηματικά πληθώρα παιδιών», αναφέρει στις εγγραφές εξηγήσεις του και συμπληρώνει πως «παιδιά που ενυπόγραφα και με αποδείξεις διέψευσαν τον 19χρονο, υπέστησαν άγριο ξυλοδαρμό, από αγνώστους και απειλές να ανακαλέσουν».

Κλείνοντας το υπόμνημά του, ο πατέρας Αντώνιος κάνει λόγο για εκμετάλλευση του ζητήματος της δομής σε βάρος χιλιάδων παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτή και καταλήγει: «Ευελπιστούμε ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει τώρα πλέον το καθήκον της, ανταποκρινόμενη επαρκώς στο έργο της».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.