Ανατροπή υπάρχει στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου και του ιερέα Αντώνιου Παπανικολάου ο οποίος είχε κατηγορηθεί για ασέλγεια σε βάρος δύο αγοριών.

Σύμφωνα με το βούλευμα που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, δεν παραπέμπεται σε δίκη για τις δύο υποθέσεις, αλλά τονίζεται πως πρέπει να συνεχιστεί η ανάκριση.

Η πρώτη αντίδραση από το περιβάλλον του ιερέα κάνει λόγο για μια πρώτη δικαίωση.

«Ο πατέρας Αντώνιος έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και αναμένει ότι η κατασκευασμένη και άθλια σκευωρία που έστησαν κάποιοι με σκοπό να πλήξουν τον ίδιο τον ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου, αλλά κυρίως την ίδια την δομή και τον θεσμό της φιλανθρωπίας θα καταπέσει με πάταγο. Η μόνη έννοια του πατρός Αντωνίου είναι τα παιδιά που έχουν ανάγκη από αληθινή προστασία και αγάπη, όπως αυτή που έδωσε ο ίδιος και οι συνεργάτες του σε περισσότερα από 7.000 παιδιά

Αναφορικά με το βούλευμα η επιστροφή του στην ανάκριση αποτελεί μια πρώτη δικαίωση των ισχυρισμών του πατρός Αντωνίου».

Τι αναφέρει το βούλευμα

Το βούλευμα αναφέρει πως πρέπει να κληθούν για κατάθεση δύο μάρτυρες οι οποίοι ακόμα δεν έχουν βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης για να δώσουν την δική τους πλευρά.

Οι μάρτυρες θα επιβεβαιώσουν ή θα διαψεύσουν τις κατηγορίες περί ασέλγειας σε βάρος του πατέρα Αντωνίου οι οποίες προήλθαν από τους ισχυρισμούς των δύο αγοριών, ενός 17χρονου φιλοξενούμενου στη δομή και ενός (τότε) 13χρονου.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο 13χρονος φέρεται να έχει πάρει πίσω την καταγγελία μέσω τεσσάρων βίντεο αλλά δεν έχει πάει στην Αστυνομία προκειμένου να ανακαλέσει και επίσημα. Μέσω του οπτικού υλικού έχει πει ότι πιέστηκε από τον πρώτο καταγγέλοντα να μιλήσει κατά του πατέρα Αντώνιου και όσα είπε είναι ψέματα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (2)
 1. Sandy Mitsou 1 μήνα πριν

  Όσοι τον γνώρισαν από κοντά είναι ευλογία.Σεβασμο και μόνο σεβασμό προς τον πάτερ Αντώνιο.

  ΑπάντησηΆκυρο
 2. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΑΛΤΕΖΟΣ 1 μήνα πριν

  “ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΥΛΛΟΓΑΤΑΙ, ΣΥΛΛΟΓΑΤΑΙ ΚΑΛΑ
  ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ

  «Δεν υπάρχουν υποθέσεις χαμένες,
  παρά μόνον εκείνες που εγκατέλειψες»
  Κλεόβουλος ο Λίνδιος

  Όποιος μπορεί… κάνει.
  Όποιος δεν μπορεί… κρίνει!
  Ιταλική παροιμία

  ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.