Η δικογραφία αφορά σωρεία αδικημάτων όπως αυτά της βαριάς σωματικής βλάβης ανηλίκων υπό προστασία, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απλής σωματικής βλάβης, απειλής, έκθεσης και αφορά καταγγελίες φιλοξενούμενων παιδιών. Ο ιδρυτής της Κιβωτού είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε όσα καταλογίζονται σε εργαζομένους σε χώρους της ΜΚΟ στην Αθήνα και σε επαρχιακές πόλεις.

Στη δίκη δήλωσαν παράσταση προς Υποστήριξη της Κατηγορίας πάνω από δέκα θύματα, ενήλικοι και ανήλικοι.

Τα αδικήματα, σύμφωνα με τη δικογραφία, φέρεται να έχουν διαπραχθεί από τον Απρίλιο του 2018 έως και τον Αύγουστο του 2022 σε βάρος αγοριών, στην πλειονότητά τους έφηβων σε δομές της Κιβωτού σε Αθήνα, Βόλο και Χίο.

Το κατηγορητήριο περιγράφει συνθήκες κολαστηρίου που φαίνεται να βίωναν τα θύματα με εξαντλητικές βαριές εργασίες, πολυήμερες ή πολύμηνες απομονώσεις σε άθλιες συνθήκες, σωματική κακοποίηση, απειλές κ.ά. Στη δικογραφία περιγράφεται μια «μεθοδευμένη πρόκληση σωματικής εξάντλησης, επικίνδυνης για την υγεία, και ψυχικού πόνου ικανού να επιφέρει σοβαρή ψυχική βλάβη», που σε κάθε περίπτωση αναλύεται όπως περιγράφηκε από τα θύματα.

Οσον αφορά τον κληρικό, ιδρυτή της ΜΚΟ πατέρα Αντώνιο, το κατηγορητήριο αναφέρει πως: «Προξένησε σωματική κάκωση και βλάβη της υγείας σε ανήλικους ευρισκόμενους υπό την προστασία του βάσει πραγματικής κατάστασης και σε πρόσωπο που δεν μπορούσε να υπερασπίσει τον εαυτό του, ευρισκόμενο υπό την προστασία του βάσει πραγματικής κατάστασης και με το οποίο είχε σχέση εργασίας, η οποία είχε ως επακόλουθο τη βαριά σωματική τους βλάβη, με τη μεθοδευμένη πρόκληση σ′ αυτούς σωματικής εξάντλησης επικίνδυνης για την υγεία τους και ψυχικού πόνου ικανού να επιφέρει σ′ αυτούς σοβαρή ψυχική βλάβη, μέσω της παρατεταμένης απομόνωσης αυτών».

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE – ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ: Νέα δεδομένα φέρνει στο φως μαρτυρία ανθρώπου που υπηρέτησε 20 χρόνια τη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Κολωνό.

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στον δικηγόρο και εκδότη του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE Ανδρέα Καραγιάννη, ο επί εικοσαετίας απασχολούμενος στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Κολωνό, Θοδωρής Ρεκλείτης σπάει τη σιωπή του.

Πιλότος, απόφοιτος σχολής Ικάρων, είκοσι χρόνια πριν συνέβη κάτι συνταρακτικό στη ζωή μου με την οικογένειά μου, και αποφάσισα να κάνω ένα τάμα. Αντί όμως να κάνω τάμα η ζωή με οδήγησε στην Κιβωτό του Κόσμου στην Ακαδημία Πλάτωνος όπου και δίδασκα μαθηματικά στα παιδιά.

Πάντοτε τα παιδιά (βγαλμένα από πολύ δύσκολες καταστάσεις και προβλήματα) είχαν τεράστια αγάπη στον π Αντώνιο, τον έβλεπαν σαν ΑΓΙΟ, οι συνθήκες ήταν άψογες στη δομή, είχε έρθει και η κόρη μου και δίδασκε.

Οι υποδομές ήταν καλύτερες από ιδιωτικά σχολεία Α ποιότητας, οι μόνες τιμωρίες που έμπαιναν σε παιδιά ήταν μόνο μέσα στην τάξη, να κάθεται σε μια γωνία, ούτε κλουβιά υπήρχαν ούτε πολυτελή βίο έκαναν πρεσβυτέρα και π Αντώνιος.

Δεν ξέρω για τα οικονομικά αλλά για τα ηθικά θέματα, περί ασέλγειας κλπ, ΒΑΖΩ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ότι δεν ισχύουν, 20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.

΄΄Ο π Αντώνιος μου είχε πει πως το 10 τοις εκατό των χρημάτων το έδινε στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο΄΄, τονίζει ο μάρτυρας ο οποίος είναι πρόθυμος να καταθέσει και σε ακροαματική διαδικασία.

Καραγιάννης Ανδρέας
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.