«Και εμένα και τα υπόλοιπα κορίτσια μάς είχαν κλειδωμένες τόσο καιρό».

Κιβωτός του Κόσμου: Η νέα καταγγελία για τις τιμωρίες σε παιδιά της δομής, ο ρόλος του π. Αντωνίου και οι τελευταίες εξελίξεις

Νέα καταγγελία έρχεται σήμερα (20/11) στο φως της δημοσιότητας για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου». 20χρονη καταγγέλλει ότι την έγκριση για τις σκληρές τιμωρίες στα παιδιά έδινε ο ίδιος ο π. Αντώνιος.

«Η κάθε δομή είχε τους δικούς της κανόνες. Υποτίθεται ότι υπήρχε μια γραμμή της δομής, την οποία έπρεπε να ακολουθούν όλα τα παραρτήματα. Τέτοια είδους τιμωρία, τόσο μεγάλη πάντα έπαιρνε την έγκριση, πάντα έπρεπε να πάρουν την έγκρισή του. Και μένα και τα υπόλοιπα κορίτσια τα οποία μας είχαν κλειδωμένα τόσο καιρό, ο Πατέρας Αντώνιος τα γνώριζε. Από εκείνον είχε μπει αυτή η τιμωρία. Είχε πάρει έγκριση αυτή η τιμωρία για να γίνει…» κατήγγειλε η 20χρονη, η οποία περίμενε στη δομή από τα 12 έως τα 18 της χρόνια και πρόσθεσε:

«Κάποια στιγμή είχα απελπιστεί και εγώ η ίδια. Και του λέω συγγνώμη το θεωρείτε σωστό επειδή εγώ κάλυψα ένα άλλο παιδί, να μου δίνετε αυτή την τιμωρία, να μην πάω πουθενά και να με έχετε κλειδωμένη; Και λέει, ναι, προφανώς και έβαλα σαν τιμωρία για να παραδειγματιστείτε. Λέω θα παραδειγματιστώ από τι; Από το να με έχετε κλειδωμένη και να δουλεύω από το πρωί έως το βράδυ σαν σκυλί; Πάρα πολλές φορές είχα σκεφτεί να δραπετεύσω, το είχα κάνει κιόλας. Γενικά δεν είχα καμία ελευθερία, έπρεπε να είμαι συνέχεια δίπλα από τον παιδαγωγό, να μην έχω καμία επαφή με τα παιδιά, να είμαι απομονωμένη, όχι απαραίτητα να είμαι κλειδωμένη σε ένα δωμάτιο αλλά είχα πάντα ένα γεμάτο πρόγραμμα από δουλειές» τόνισε η 20χρονη.

Αποκαλυπτική μαρτυρία στο «Τώρα Μαζί» για τις τιμωρίες στην Κιβωτό του Κόσμου | OPEN TV
Κιβωτός του Κόσμου: Στο μικροσκόπιο τέσσερα πρόσωπα – Οι υποθέσεις που ελέγχουν οι αρχές
Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Ανηλίκων βρίσκονται τρεις υποθέσεις ασέλγειας και τέσσερις καταγγελίες για ξυλοδαρμό στην «Κιβωτό του Κόσμου», την ώρα που οι καταγγελίες για σωματική κακοποίηση και σεξουαλική παρενόχληση στις δομές πληθαίνουν. Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται τέσσερα πρόσωπα της οργάνωσης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένα από τα τέσσερα πρόσωπα είναι στέλεχος της «Κιβωτού του Κόσμου», το οποίο καταγγέλθηκε από 19χρονο σήμερα αγόρι για τη σεξουαλική του κακοποίηση. Την ίδια ώρα, δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», αναφέρει ότι οι Αρχές έχουν στα χέρια τους 7σέλιδη κατάθεση 19χρονου πρώην φιλοξενούμενου στην «Κιβωτό του Κόσμου», που κατήγγειλε τον πατέρα Αντώνιο ότι «στη θάλασσα έβαζε το χέρι του μέσα στο μαγιό μου». Τα υπόλοιπα τρία πρόσωπα είναι παιδιά που ζούσαν στον οργανισμό και στη συνέχεια παρέμειναν στις δομές ως εργαζόμενοι. Τα τρία αυτά πρόσωπα ελέγχονται για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος των παιδιών.

Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, οι τρεις εργαζόμενοι που βρίσκονται στο στόχαστρο των αρχών είχαν την εμπιστοσύνη του στελέχους της «Κιβωτού του κόσμου» που ελέγχεται από τις Αρχές και είχαν αναλάβει να διαχειριστούν τις «δύσκολες καταστάσεις» στις δομές. Οι Αρχές έχουν καλέσει 15χρονο από τη δομή των Ιωαννίνων να καταθέσει. Κομβικές για την αστυνομία θεωρούνται οι καταγγελίες από διαφορετικές δομές της Ελλάδας: τον Βόλο, τη Χίο, τα Ιωάννινα, τον Κολωνό και την Καλαμάτα.

«Κιβωτός του Κόσμου»: Οι τρεις σε ρόλο «παιδονόμων» και η καταγγελία 18χρονου
Ένα 18χρονο σήμερα αγόρι κατήγγειλε περιστατικά που βίωσε κατά την παραμονή του στις δομές των Ιωαννίνων και του Βόλου. Συγκεκριμένα, ο νεαρός καταγγέλλει ότι όταν ήταν 13 ετών και ζούσε στη δομή της Πωγωνιανής, για ασήμαντη αφορμή χειροδίκησε εις βάρος του ένας από τους προαναφερθέντες εργαζόμενους της «Κιβωτού» που είχαν τον ρόλο των «παιδονόμων». Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε κακοποιήσει σωματικά και άλλα τρία παιδιά στην ίδια δομή, στην οποία πάντως κατά τ’ άλλα οι συνθήκες, οι υποδομές και το προσωπικό ήταν άμεμπτα.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του 18χρονου, ο ίδιος εργαζόμενος φέρεται να εμπλέκεται και στην υπόθεση των ξυλοδαρμών του Βόλου. «Ήταν βία, ξύλο δηλαδή τους χτυπήσανε άσχημα. Το ένα το παιδί ειδικά ήταν 17 χρονών, τον πλακώσανε, του είχε πρηστεί το μάτι, το αφτί έβγαζε αίματα. Ούτε καν ασχοληθήκανε. Βγήκαν και είπα ότι είδε κάποιον εφιάλτη το βράδυ, γιατί μπήκανε 12 η ώρα στο δωμάτιό του και τον χτυπήσανε τα μεσάνυχτα. Ο ένας του κρατούσε το στόμα και ο άλλος το χτύπαγε», αναφέρει 18χρονος πρώην φιλοξενούμενος στην Κιβωτό. «Αυτοί οι δύο μεγάλωσαν στην Κιβωτό ήταν χρόνια στην Κιβωτό και ήταν δίπλα στο πάτερ. Εμένα συγκεκριμένα με είχε χτυπήσει, για να παραδεχτώ ότι κάπνιζα. Ήμασταν στην αποθήκη τότε, είχε κλειδώσει την πόρτα και με είχε χτυπήσει, δύο τρεις σφαλιάρες» προσθέτει ο 18χρονος.

Σχετικό Άρθρο
Κιβωτός του Κόσμου
ΕΛΛΑΔΑ
Κιβωτός του Κόσμου: Στο μικροσκόπιο τέσσερα πρόσωπα – Οι υποθέσεις που εξετάζει η Εισαγγελία
Newsroom
πριν 17 ώρες
«Κιβωτός του Κόσμου»: Παντελώς ψευδείς και συκοφαντικές οι καταγγελίες
Με νέα ανακοίνωση η «Κιβωτός του Κόσμου» κάνει λόγο για ψευδείς καταγγελίες, ζητώντας παράλληλα την ταχύτερη διερεύνηση και διαλεύκανση «της σκοτεινής αυτής υπόθεσης προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και το σενάριο ψεύδους και να αρθεί η θλιβερή αυτή σκιά πάνω από τον οργανισμό μας».

«Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι σχετικές καταγγελίες να διακινούνται με οργανωμένο τρόπο άρχισε και η εσωτερική αναζήτηση για τη διερεύνηση των συγκεκριμένων (ανύπαρκτων) περιστατικών από την οποία δεν προέκυψε κανένα σχετικό στοιχείο», αναφέρει η «Κιβωτός του Κόσμου».

Η νέα ανακοίνωση

«Θέλουμε να δηλώσουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και φιλοξενούνται σε Κυριακάτικη εφημερίδα είναι παντελώς ψευδείς και συκοφαντικές.

» Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι σχετικές καταγγελίες να διακινούνται με οργανωμένο τρόπο άρχισε και η εσωτερική αναζήτηση για τη διερεύνηση των συγκεκριμένων (ανύπαρκτων) περιστατικών από την οποία δεν προέκυψε κανένα σχετικό στοιχείο αλλά αντιθέτως αποδείχθηκε ότι είναι εντελώς ψευδείς και αβάσιμες. Τα στοιχεία αυτά είναι στη διάθεση των αρχών, οι οποίες δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί μας. Έχουμε όμως απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και ζητούμε την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση και διαλεύκανση της σκοτεινής αυτής υπόθεσης προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και το σενάριο ψεύδους και να αρθεί η θλιβερή αυτή σκιά πάνω από τον οργανισμό μας και τους χιλιάδες ανθρώπους και υποστηρικτές του που ανιδιοτελώς δίνουν και την ψυχή τους για την ευόδωση των στόχων του.

» Για την Κιβωτό, το θέμα δεν είναι νομικό αλλά πρωτίστως ηθικό. Παρά ταύτα οφείλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τον οργανισμό, τους εθελοντές και τους εργαζόμενους, γι’ αυτό και θα ακολουθήσει άμεσα μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψεύδη καταμήνυση».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.