ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Συνέντευξη παραχώρησε ο Σεβασμιώατος Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ Γεώργιος στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE εις την οποία μίλησε για την κρίση της Πανδημίας, τις επιπτώσεις στους πολίτες και στην Εκκλησια.

Επειδή δεν έχουμε προηγούμενη εμπειρία αυτού του πράγματος, ήτο μια ακραία κατάσταση. Σίγουρα θα υπάρξουν κάποιες συνέπειες. Κάποιοι άνθρωποι θα διστάσουν να έρθουν στην Εκκλησία σε μέρες που παρατηρείται συνωστισμός, σε μέρες μεγάλων εορτών.

Άνθρωποι που δεν έχουν βαθειά πίστη στο Θεό θα διστάσουν ίσως και να κοινωνήσουν. Μόνο άνθρωποι με ακλόνητη πίστη απορρίπτουν αυτά τα πράγματα.

Τα βιώσαμε όλα με μεγάλη δυσκολία και συνοχή ψυχής. Αναπτύχθηκαν τα διαζύγια, η ενδοοικογενειακή βία.

Η Εκκλησία είναι μέσα στην κοινωνία. Οι πνευματικοί θα αντιμετωπίσουν και θα βοηθήσουν αυτούς που πέρασαν μια δύσκολη κατάσταση . Θα κλειθούν να επουλώσουν πληγές.

Είναι μια προκληση για την Εκκλησια να επαναπροσδιορίσουμε (οι Ποιμένες) τις επιλογές μας, τους στόχους μας, να δούμε με ποιμαντική ευθύνη όλα αυτά τα θέματα που θα προκύψουν.

Στα θετικά τώρα ο άνθρωπος διαπίστωσε την αδυναμία της μέχρι τώρα παντοδύναμης επιστήμης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο άρθρο Μήνυμα αλλαγής από Κίτρους Γεώργιο στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Η Εκκλησια να επαναπροσδιορίσει τους στόχους της

Καραγιάννης Ανδρέας
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.