Κατόπιν της εθνικής τραγωδίας που έπληξε τον Ελληνισμό στο σύνολο του, εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου ανακοινώνεται δήλωση του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου: «Συμμεριζόμενοι τον ανείπωτο πόνο και την οδύνη των αδελφών μας που, με τόσο βίαιο και τραγικό τρόπο, θρηνούν την απώλεια αγαπημένων τους προσώπων και, κατωδυνόμενοι από την ασύλληπτη αυτή εθνική και όχι μόνον τραγωδία, νιώθουμε βαθιά την ανάγκη όπως υψώσουμε χείρες ικέτιδες προς τον Οικτίρμονα Θεό, δεόμενοι υπέρ αναπαύσεως των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας.

Προς τούτο το εσπέρας της Παρασκευής και αμέσως μετά την Α΄ στάση των Χαιρετισμών σε όλες τις Ενορίες της Ι. Μητροπόλεως μας δώσαμε εντολή όπως ψαλεί Τρισάγιο, υπέρ αναπαύσεως πάντων των θυμάτων του σιδηροδρομικού αυτού δυστυχήματος και ενισχύσεως των πενθούντων και θρηνούντων αδελφών.

Την δε Κυριακή της Ορθοδοξίας εις την Ι. Πατριαρχική Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, όπου θα τελέσουμε την Θεία Λειτουργία, προ της λιτανεύσεως των ιερών Εικόνων, θα αναπέμψουμε δέηση υπέρ πλήρους και ταχείας αναρρώσεως των θυμάτων, τραυματιών του τραγικού αυτού σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Επιπροσθέτως και, με την ιδιότητα μας του Προέδρου του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κισάμου, προτρέψαμε τα μέλη του πολυπληθούς Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών του Τμήματος μας όπως προσφέρουν τις μονάδες αίματος που υπάρχουν διαθέσιμες, οι οποίες υπερβαίνουν τις 100, καθώς μόνον στην προχθεσινή Αιμοδοσία συνελέγησαν 53.

Όλοι μας ανεξαιρέτως οφείλουμε, έμπρακτα και απλόχερα, να προσφέρουμε την αγάπη μας στους εμπερίστατους συνανθρώπους μας, ο καθένας από το δικό του μετερίζι. Ταπεινή ευχή και προσευχή μας ο τόπος μας και ο κόσμος όλος να μην βιώσουν, ποτέ ξανά, τέτοιου είδους ανθρώπινες τραγωδίες», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.