«η αναδοχή νεοφώτιστων από ανάδοχους έγγαμους που δεν έχουν τελέσει θρησκευτικό γάμο, αλλά μόνο πολιτικό απαγορεύεται παντελώς»..

ΚΙΣΑΜΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ – Αυτό αναφέρει νέα εγκύκλιος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου η οποία εστάλη προς τις Μητροπόλεις και τους Ιερείς της Κρήτης.
Μετά την ψήφιση του πολιτικού γάμου ανάμεσα σε ομόφυλα ζευγάρια, η Εκκλησία διευκρινίζει ότι το ζευγάρι αυτό δε θα μπορεί να βαφτίσει κάποιο παιδί, καθώς η εκκλησία αναγνωρίζει μόνο τον θρησκευτικό γάμο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου, Αμφιλόχιος και μέλος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης τονίζει ότι δεν αλλάζει κάτι για τα ομόφυλα ζευγάρια που έχουν τελέσει πολιτικό γάλο σε σχέση με τα ετερόφυλα αφού τα μέλη του επίσης δεν μπορούν να γίνουν νονοί χωρίς θρησκευτικό γάμο.

Μάλιστα η Εκκλησία για να αποφύγει το ενδεχόμενο που κατά καιρούς έχει σημειωθεί να πει ο νονός ή η νονά ψέματα ότι είναι ελεύθερος ή ελεύθερη ενώ έχει παντρευτεί με πολιτικό γάμο, θα ζητά υπεύθυνη δήλωση στην οποία να αναφέρεται ότι «ο ανάδοχος είναι Χριστιανός Ορθόδοξος» και ότι αν είναι έγγαμος έχει τελέσει θρησκευτικό γάμο. Η υπεύθυνη δήλωση, πρέπει να είναι θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής.

Στην ερώτηση για το αν θα μπορεί ένα παιδί ομόφυλων να βαπτιστεί από την Εκκλησία, είπε ότι για αυτό το θέμα δεν υπάρχει επίσημη απόφαση καθώς δεν έχει συνεδριάσει για το θέμα η Σύνοδος. Η προσωπική του άποψη όμως είναι ότι το παιδί ενός ομόφυλου ζευγαριού θα πρέπει να ενηλικιωθεί και μετά να αποφασίσει το ίδιο για το αν θα πρέπει να βαπτιστεί.

Μπορεί η κυβέρνηση να επέτρεψε τους γάμους ομόφυλους αλλά η εκκλησία ξεκαθαρίζει ότι τα μυστήρια της θρησκευτικής παράδοσης θέλει να τα προστατέψει και στην εγκύκλιο, αναφέρεται ότι οι βαπτίσεις για να τελεστούν θα πρέπει να υπάρχει «έγκριση» από την Αρχιεπισκοπή ή την οικεία Μητρόπολη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.