Ι.Μ. Κισάμου

Ενώπιον της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της «Γιάτρισσας», η Οποία με τρόπο θαυμαστό και υπέρλογο δωρίθηκε εις την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου και τεθησαυρίζεται εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Κίσαμος, τελέστηκε η Ιερά Παράκληση Της.

Πόνημα του σεβασμίου Ιερομονάχου π. Αθανασίου Σιμωνοπετρίτη, Υμνογράφου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, ο οποίος συγκινημένος από το «μυστήριο αγάπης» της Παναγίας μας, όπως ονόμασε την θαυμαστή αυτή έλευση Της, έλαβε την ευλογημένη πρωτοβουλία όπως αποστείλει εις την Ιερά Μητρόπολη Ιερό Παρακλητικό Κανόνα της Παναγίας τῆς «Γιάτρισσας», τον οποίο διαμόρφωσε καταλλήλως.

Την Ιερά Παράκληση τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλόχιος, ο οποίος και μνημόνευσε, ενώπιον της Θαυματουργού Εικόνος, εκατοντάδες ονόματα που είχαν δοθεί δια μνημόνευση.

Παρά την έντονη βροχόπτωση, τον δυνατό αέρα και το ψύχος, ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός της Κισάμου κατακλύστηκε από πλήθη προσκυνητών, αρκετοί εκ των οποίων ταξίδεψαν από μακριά δια να μετέχουν.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Αμφιλόχιος αναφέρθηκε εις το «μυστήριο» της Παναγίας, σημειώνοντας: «Σε εποχή όπου μοιάζει να συρρικνώνεται ο πολιτισμός μας και να εγκλωβίζεται η ζωή στον παραλογισμό του δικαιωματισμού όσων θέλουν να επιβάλλουν νέα «ήθη» και αξίες στην κοινωνία μας τραυματίζοντας την ανεπιστρεπτί, ας παρακαλέσουμε την Παναγία Μητέρα μας, την Παναγία την «Γιάτρισσα», να μην μας αφήσει ορφανούς. Να μην μας εγκαταλείψει ακόμα και όταν εμείς Την εγκαταλείπουμε. Να προσανατολίσει τον βηματισμό της ζωής μας στο «ενός εστί χρεία» που δεν είναι άλλο από την μετοχή μας στον αγιασμό, δηλ. την νίκη του θανάτου», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, αναφερόμενος σε θαυμαστά «σημεία» και ιαματικές ευεργεσίες της Παναγίας της «Γιάτρισσας» σε πρόσωπα έχοντα ανάγκη, μνημονεύοντας ευχαριστιακά και την «μεγάλη ευεργέτιδα και δωρήτρια της Εικόνας κα Αλεξάνδρα Θεοδοσιάσου – Χατζηγρηγοράκη».

Ο Ιερός Παρακλητικός Κανόνας της Παναγίας της «Γιάτρισσας» διανεμήθηκε σε όλους τους προσκυνητές, οι οποίοι με περισσή ευλάβεια, προσευχόμενοι, μετείχαν της Ιεράς Παρακλήσεως.

Ανακοινώθηκε, τέλος, ότι κάθε 1η και 3η Πέμπτη του μηνός τελείται η Ιερά Παράκληση της Παναγίας της «Γιάτρισσας», ενώ κάθε 2η και 4η Πέμπτη η Ιερά Παράκληση της Παναγίας της «Βηματάρισσας», καθώς πιστό αντίγραφο Της εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, τεθησαυρίζεται εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.