Παρά την ασφυκτική κατάσταση στα νοσοκομεία αλλά και τα ολοένα και αυξανόμενα ημερήσια κρούσματα, φαίνεται πως μερίδα ιερέων ετοιμάζεται να παραβεί τους περιορισμούς και να ανοίξει τους ναούς.

Όπως μεταφέρει το thesstoday.gr, υπάρχουν καταγγελίες για εκκλησίες στη Θεσσαλονίκη που δημιουργούν κρυφές λίστες πιστών που θα παρακολουθήσουν από κοντά την προσεχή Παρασκευή τους πρώτους Χαιρετισμούς, στις 7 το απόγευμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πιστή η οποία αποκαλύπτει τα σχέδια αυτά, αναφέρει: «Ενημερώθηκα από ψάλτη που τυγχάνει να είναι φίλος μου ότι την Παρασκευή θα επιτρέψουν στους πιστούς να παρακολουθήσουν από κοντά τους Α’ Χαιρετισμούς, βάζοντάς τους από την… πίσω πόρτα».

Ο Ιωάννης Κιούμης, καθηγητής Πνευμονολογίας και Λοιμωξιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εξέφρασε στο ThessToday.gr τις ανησυχίες του για το συγκεκριμένο φαινόμενο, θέτοντας ως παράδειγμα τον τότε κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια και τις αποφάσεις που έλαβε όταν ήλθε αντιμέτωπος με την πανώλη, πριν από 200 χρόνια. «Αυτό το διάστημα ασχολούμαι με την καραντίνα που εφήρμοσε ο Καποδίστριας πριν 200 χρόνια, στην επιδημία της πανώλης. Εξέδωσε διάταγμα και απαγόρευσε όλες τις θρησκευτικές τελετές. Κίνηση που πέτυχε. 200 χρόνια μετά δεν συμβαίνει το ίδιο», τόνισε ο κ. Κιούμης και πρόσθεσε: «Η ιεραρχία εν έτει 2021 λέει ότι “πρέπει να πηγαίνετε” στις εκκλησίες. Είναι κάτι που με ανησυχεί, δεν υπάρχει λόγος να συμβαίνει αυτό».

Ερωτηθείς για το αν η λειτουργία της εκκλησίας αποτελεί πηγή διασποράς του κορωνοϊού, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Λοιμωξιολογίας απάντησε: «Φυσικά και είναι. Ίσως είναι μικρότερη από άλλες πηγές, όμως είναι κάτι που μπορούμε εύκολα να σταματήσουμε, αλλά αντ’αυτού δεν σταματάμε».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (1)
  1. Νώντας Σκοπετέας 2 χρόνια πριν

    Αδελφοί είναι ποτέ δυνατόν να αναπαράγετε εσείς αυτές τις απόψεις που βλάπτουν τόσο βάναυσα την φήμη του Χριστού μας και την Αγία μας Εκκλησία που μεταμορφώνει και ενώνει με τον Τριαδικό Θεό τον άνθρωπο μέσα από την μόνη αληθινή μυστηριακή μας πίστη;
    Άγευστοι Χριστού και Αληθείας δυστυχώς βρίσκουν βήμα για να εκφράσουν τα αντίχριστα φληναφήματά τους σε διαδικτυακά μετερίζια σαν το δικό σας που οφείλει να αναπαράγουν μόνο την ανόθευτη και αμετασάλευτη Αλήθεια του Ευαγγελικού Λόγου ! Μην θυσιάζετε στον βωμό μιας ψευδώνυμης αντικειμενικότητας τον αταλάντευτα οφειλόμενο προορισμό σας !
    Αδελφοί μου , αίρεση είναι οτιδήποτε προσπαθεί να εκλογικεύσει το δόγμα ! Μην συνεργείτε σε αυτό το μεγάλο έγκλημα κατά της Ορθοδόξου ημών Πίστεως ! Καλή και Αγία Μεγάλη Τεσσαρακοστή !

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.