Ιερά Παράκληση στην Αγία Φωτεινή στη Κοινότητα Μεγάλου Ρεύματος: Πνευματικές στιγμές προσευχής και αγαλλίασης, κάτω από τους θόλους του Κοινοτικού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών έζησαν το απόγευμα της Τρίτης 1 Ιουνίου οι πιστοί της Κοινότητας του Μεγάλου Ρεύματος Βοσπόρου.

Tελέστηκε ο Αγιασμός της πρωτομηνιάς, ο Εσπερινός για την Απόδοση της γιορτής της Μεσοπεντηκοστής και στη συνέχεια ο Παρακλητικός Κανόνας στην Αγία Μεγαλομάρτυρα και Ισαπόστολο Φωτεινή τη Σαμαρείτιδα, της οποίας το Ιερό Αγίασμα δεν απέχει πολύ μακρυά από την εκκλησία μας. Δυστυχώς, το Αγίασμα αυτό δεν είναι προσβάσιμο σήμερα. Παρόλα αυτά, εμείς προσευχηθήκαμε στην Αγία Φωτεινή και ζητήσαμε τη χάρη και την προστασία της.

Υπενθυμίζεται ότι, η Αγία Φωτεινή γιορτάζει στις 26 Φεβρουαρίου. Επειδή όμως την Ε’ Κυριακή από το Πάσχα διαβάζεται στους Ναούς το Ευαγγέλιο, που αναφέρεται στη συνάντηση του Χριστού με τη Σαμαρείτιδα γυναίκα, στο πηγάδι του Ιακώβ, η Εκκλησία μας έχει αφιερώσει όλη αυτή η εβδομάδα στην Αγία Φωτεινή τη Σαμαρείτιδα.

Στις ιερές ακολουθίες χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, Αρχιερατικώς Προϊστάμενος της Περιφέρειάς μας, ο οποίος ανέλυσε τον διάλογο του Χριστού με τη Σαμαρείτιδα και τα διδάγματα που μπορούμε να αντλήσουμε από αυτόν.

Οι πιστοί ανανέωσαν το προσκύνημά μας τους στα Αγιάσματα του Μεγάλου Ρεύματος για το απόγευμα της Παρασκευής, 11 Ιουνίου, στον Άγιο Ονούφριο.

Ιερά Παράκληση στην Αγία Φωτεινή

Κοινότητα Μεγάλου Ρεύματος

Κοινότητα Μεγάλου Ρεύματος Παράκληση

Για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα ακολουθήστε μας στα Google News.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.