Θετικός στον κορωνοίο εντοπίστηκε ο Μητροπολίτης Μόρφου Νοεόφυτος, ο οποίος αφού ένιωσε τα συμπτώματα του ιού, υποβλήθηκε σε εξέταση όπου εντοπίστηκε θετικός.

Ο Πανιερώτατος, όπως αναφέρθηκε σε ανακοίνωση της Μητρόπολης, χθες Τετάρτη, ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή από γιατρούς τους οποίους εμπιστεύεται και θα παραμείνει στο κελί του μέχρι την 28η Αυγούστου, 2021. Σημειώνεται επίσης στην ανακοίνωση ότι δεν εμβολιάστηκε ούτε και πρόκειται να εμβολιασθεί με εμβόλια για τη νόσο COVID – 19.

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ : Εορτάστηκε με αγρυπνία η Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού (ΦΩΤΟ)

Πάντως, η είδηση της διάγνωσης του Μητροπολίτη Μόρφου ότι είναι θετικός στον κορωνοιό προκάλεσε αναστάτωση στην Κοινότητα Τρεις Ελιές όπου και παραβρέθηκε την περασμένη Κυριακή, 15 Αυγούστου, και τέλεσε στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσοσώτηρας τη Θεία Λειτουργία, παρουσία πιστών.

Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο ο Κοινοτάρχης των Τριών Ελιών, Χριστόφορος Ιωαννίδης, επιβεβαίωσε την ανησυχία των 35-40 μόνιμων κατοίκων του χωριού –οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι ηλικιωμένοι- μετά και τη γνωστοποίηση της είδησης ότι ο Μητροπολίτης είναι θετικός στον κορωνοιό, καθότι οι πιστοί –παρά το γεγονός ότι φορούσαν μάσκες- βρέθηκαν στον Ναό την περασμένη Κυριακή όπου λειτούργησε, πήραν αντίδωρο και φίλησαν το χέρι του.

Είπε ακόμη πως ο Πανιερώτατος όταν έφθασε στην εκκλησία δεν μπήκε αμέσως μέσα αλλά κάθισε λίγο σε μία καρέκλα εκτός του Ναού, καθότι όπως τους ενημέρωσε δεν αισθανόταν πολύ καλά. Ακολούθως είπε ο κ. Ιωαννίδης αφού ήπιε νερό και του προσφέρθηκε τσάι, μπήκε στον Ναό και τέλεσε τη Λειτουργία.

Μετά τη Λειτουργία η Κοινότητα παρέθεσε γεύμα στον Μητροπολίτη σε μία μεγάλη αίθουσα όπου και παραβρέθηκαν περίπου 30 άτομα. Στο γεύμα όπως είπε ο Κοινοτάρχης ήταν και ο ίδιος και δεν χρησιμοποιήθηκαν μάσκες.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη, την περασμένη Κυριακή στις Τρεις Ελιές βρέθηκαν περίπου 500 επισκέπτες ελέω Δεκαπενταυγούστου, κάτι που προκαλεί περαιτέρω ανησυχία αφού δεν μπορει η Κοινότητα να γνωρίζει με ακρίβεια ποιοι επισκέφθηκαν το χωριό. Γι αυτό και απήυθυνε έκκληση από το ραδιόφωνο του Τρίτου σε όλους όσους βρέθηκαν την περασμένη Κυριακή στην Κοινότητα Τρεις Ελιές, να κάνουν ένα τεστ για να αποφευχθούν όπως είπε τα χειρότερα.

Σε σχέση με τους μόνιμους κατοίκους του χωριού το Υπ. Υγείας ήρθε σε επικοινωνία με τις τοπικές αρχές και θα στείλουν μονάδα η οποία και θα διενεργήσει τεστ ταχείας ανίχνευσης σε όλους. Πάντως μέχρι στιγμής είπε ο κ. Ιωαννίδης που μίλησε με όλους τους συντοπίτες του, δεν έχει κάποιος από αυτούς ύποπτα συμπτώματα.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.