«Βάζουμε πλάτη όλοι. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός πρωταγωνιστεί σε μια σειρά πρωτοβουλιών για να διευκολυνθεί η μετακίνηση των τουριστών. Στόχος είναι να πιάσουμε το 50% της κίνησης του 2019. Είναι σημαντικό να έχουμε και ποιότητα στις υπηρεσίες και αίσθημα ασφάλειας. Πέρυσι αυτό το κερδίσαμε και κερδίσαμε και διεθνείς διακρίσεις για αυτό. Κάνουμε σοβαρή προσπάθεια με επικαιροποιημένα πρωτόκολλα, με πολλά τεστ, και τον εμβολιασμό, να επαναφέρουμε τη χώρα μας πιο ψηλά στο ενδιαφέρον του παγκόσμιο ταξιδιώτη», τόνισε η ίδια αναφορικά με τους φετινούς στόχους για τον τουρισμό.

«Η Μεγάλη Βρετανία εξαίρεσε και την Πορτογαλία ενώ την είχε στις πράσινες χώρες. Είναι σημαντικό να συνεχίζουμε με το επίμονο μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής προορισμός, ώστε να διεκδικήσουμε το μερίδιο που μας αξίζει. Από Γερμανία, Γαλλία και ΗΠΑ αναμένουμε μεγάλο κύμα τουριστών φέτος. Από τότε που πήγε ο υπουργός μας στη Μεγάλη Βρετανία, αποστέλλονται συνέχεια τα στοιχεία από εμάς. Κάνουμε τη δουλειά μας από εδώ και είναι ένα παιχνίδι που παίζεται», εξήγησε η κ. Ζαχαράκη.

Αγωνία στους επαγγελματίες του τουρισμού για τις κρατήσεις από το εξωτερικό
Στην εκπομπή μίλησε και η ξενοδόχος Σοφία Βακιρτζή, περιγράφοντας την αγωνία των επιχειρηματιών του κλάδου για το φετινό καλοκαίρι.

«Στη Πάρο οι επιχειρήσεις τώρα ανοίγουν σιγά -σιγά. Ο Μάιος ήταν ένας αρκετά ήρεμος μήνας. Έχουμε μεγάλη ζήτηση από τη γαλλική αγορά. Οι Κυκλάδες πάντα δούλευαν με Γάλλους. Για Ιούλιο – Αύγουστο έχουμε αρκετή ζήτηση. Μας προβληματίζει το θέμα των πρωτοκόλλων, όλοι τα τηρούμε πιστά, αλλά πέρυσι είχαμε κάποια θέματα στο νησί και μέσα Αυγούστου έκλεισαν όλα τα μαγαζιά. Αυτό επηρέασε και τα ξενοδοχεία που τηρούσαν πολύ πιστά τα πρωτοκόλλα. Ελπίζουμε να μην επαναληφθεί το ίδιο», είπε η κ. Βακιρτζή.

«Η Πάρος είναι από τα πρώτα νησιά στη “Γαλάζια Ελευθερία”, στο πρόγραμμα των μονοδοσικών εμβολίων. Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση, ευχαριστούμε και θέλουμε να συνεχιστεί αυτό», σχολίασε η κ. Ζαχαράκη.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα. Πέρυσι η χρονιά ήταν μείον 80% σε σχέση με το 2019. Όλοι λειτουργήσαμε με τις επιστρεπτέες προκαταβολές που πήραμε κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ό,τι βγάζαμε από κέρδος το καλοκαίρι, το ρίχναμε στις επιχειρήσεις μας. Όλα αυτά πάγωσαν την περσινή χρονιά, αφού είχαμε τόσο άσχημη απόδοση. Τώρα προσπαθούμε να ανοίξουμε με το λιγότερο κόστος. Και εμείς δεν προσλαμβάνουμε εξαρχής όλο το προσωπικό, όπως κάναμε κάθε χρονιά», είπε ακόμα η κ. Βακιρτζή.

Σχετικά με το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ενίσχυση του τουρισμού, η κ. Ζαχαράκη εξήγησε ότι «Αυτό θα μας πει το υπουργείο Ανάπτυξης. Η παρουσίαση έγινε την περασμένη εβδομάδα και αναμένουμε από το υπουργείο την ημερομηνία έναρξης της πλατφόρμας. Είναι σημαντικό ότι δε φτάνουμε στα 420 εκατ. ευρώ έτσι απλά. Έχουν προηγηθεί πολλά προγράμματα και μέτρα πολλών δισεκατομμυρίων για να βοηθήσουμε αυτό τον κλάδο που χτυπήθηκε πάρα πολύ. Θα γίνουν δράσεις και για την ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού και για τις υποδομές.

Στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο μίλησε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, αναφορικά με τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, τα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις του κλάδου, και τις προβλέψεις για το φετινό καλοκαίρι.
Πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους»

Μιλώντας για το νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, «Τουρισμός για όλους», η κ. Ζαχαράκη εξήγησε ότι: «Το πρόγραμμα ξεκίνησε από πέρυσι, είναι ένα πρόγραμμα 100 εκατ. ευρώ. Φέτος το κάνουμε πιο ευέλικτο. Αυτά τα 100 εκατ. αντιστοιχούν σε περίπου 368.000 vouchers. Πέρυσι χρησιμοποιήθηκαν 46.000 vouchers.

Για φέτος, μέχρι τις 10 Ιουνίου κάνουν αιτήσεις οι νέοι πάροχοι, και θα ανακοινώσουμε την ημερομηνία για τους νέους δικαιούχους, υπολογίζουμε ότι θα είναι στα τέλη Ιουνίου. Μπορούμε να έχουμε παραμονή και λιγότερη από 4 ημέρες, αλλά έχουμε και 100 χιλιάδες νέα vouchers. 16.000 ευρώ είναι το όριο για το ατομικό εισόδημα, 28.000 για την οικογένεια, και προστίθενται 1.500 ευρώ για κάθε παιδί. Η αίτηση γίνεται ηλεκτρονικά. Υπάρχει επιδότηση 80% και 100% για τα άτομα με αναπηρία».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.