ΟΑΕΔ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ : Ως «Δικαιούχοι» του προγράμματος «Τουρισμός για όλους», έτους 2020, ορίζονται φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή βρίσκονται εν διαστάσει ή είναι διαζευγμένα, τα οποία έχουν υποβάλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το φορολογικό έτος 2018.

Τουρισμός για όλους 2020. Σε λειτουργία η εφαρμογή των αιτήσεων

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για το Πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» έτους 2020

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τους δικαιούχους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Υπουργείου Τουρισμού

https://www.tourism4all.gov.gr/

μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης

Οι δικαιούχοι και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» έτους 2020

Ως «Δικαιούχοι» του προγράμματος «Τουρισμός για όλους», έτους 2020, ορίζονται φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή βρίσκονται εν διαστάσει ή είναι διαζευγμένα, τα οποία έχουν υποβάλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το φορολογικό έτος 2018

Η διάρκεια του προγράμματος ορίζεται από 15.7.2020 έως 31.12.2020.

Η διάρκεια διαμονής των δικαιούχων ωφελουμένων του προγράμματος ορίζεται σε τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ – Τα σενάρια σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ, σύμφωνα με τους νομικούς είναι τρία:

1. Το βασικό σενάριο προβλέπει την καταβολή των αναδρομικών που αντιστοιχούν στους 11 μήνες που μεσολάβησαν από την απόφαση του ΣτΕ το 2015 και έως την ψήφιση του Νόμου Κατρούγκαλου τον Μάιο του 2016, (επικρατέστερο σενάριο).

2. Άλλο σενάριο θέλει την επιστροφή αναδρομικών που θα αντιστοιχούν σε 42 μήνες, μαζί με τα σχετικά δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας. Αυτό το σενάριο θα είναι εξαιρετικά δαπανηρό και σίγουρα απογοητευτικό για τον προϋπολογισμό.

3. Το πολύ καλό σενάριο από οικονομικής πλευράς αλλά πολύ κακό από την πολίτική οπτική του, θέλει το ΣτΕ να απορρίπτει το σύνολο των διεκδικήσεων με το αιτιολογικό
ότι ο νόμος Κατρούγκαλου “θεράπευσε” την αντισυνταγματικότητα των περικοπών.

Ένα τέτοιο σενάριο θα είναι το πλέον κακό για τους συνταξιούχους και κυρίως γι αυτούς που πλήρωσαν για να διεκδικήσουν τα αναδρομικά, ενώ η Κυβέρνηση θα βρεθεί εκτεθειμένη, επικαλούμενη πάντως ότι δεν παρεμβαίνει στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Το συγκεκριμένο σενάριο συγκεντρώνει τις μικρότερες πιθανότητες, για να μην πούμε μηδαμινές.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.