Κρίσιμος μήνας για για το τι θα γίνει με το κοινωνικό μέρισμα θα είναι ο Νοέμβριος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τα μέσα του επόμενου μήνα, η κυβέρνηση θα αποφασίσει για το αν θα δώσει φέτος ένα ποσό προς ευάλωτους οικονομικά πολίτες.

Μετά και τις ενστάσεις που έχουν εκφράσει οι θεσμοί για μια σειρά από ζητήματα, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναμένεται να καταλήξει στην τελική του απόφαση, συνεκτιμώντας το ύψος της φετινής ανάπτυξης, αλλά και το ποσό των κονδυλίων που θα έχουν κατευθυνθεί για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Εάν όλα κυλήσουν ομαλά, τότε θα ολοκληρωθεί και η χορήγηση κοινωνικού μερίσματος σε ομάδες πολιτών όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι υγειονομικοί.

Σε περίπτωση που χορηγηθεί, τα ποσά θα τα λάβουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι οι οποίοι δεν έχουν πάρει αναδρομικά και οι υγειονομικοί που δεν έχουν λάβει κάποιο έξτρα βοήθημα εκτός από αυτό πέρσι το Πάσχα.

Οι δύο αυτές ομάδες υπολογίζεται πως θα προστεθούν στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδἠματος για τους οποίους έχει ανακοινωθεί ήδη ότι θα χορηγηθεί διπλή πληρωμή τα Χριστούγεννα.

Μετά την απόφαση για καταβολή διπλάσιου Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος τα Χριστούγεννα σε περίπου 273.000 ευάλωτα νοικοκυριά, την επιδότηση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος και καταβολή αυξημένου έως και 68% επιδόματος θέρμανσης, η κυβέρνηση εξετάζει σενάρια για χορήγηση κοινωνικού μερίσματος στους χαμηλοσυνταξιούχους που δεν έλαβαν αναδρομικά και την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους υγειονομικούς που παραμένουν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας. Αντίθετα, στον πάγο έχουν μπει τα σχέδια για επέκταση της αναστολής της εισφοράς αλληλεγγύης και στους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους το 2022, μέτρο που παραπέμπεται στο 2023, στον βαθμό που θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.