ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ: Η ΗΔΙΚΑ προχωρά σε βελτιώσεις της πλατφόρμας για το κοινωνικό μέρισμα. Οι προσαρμογές στην εφαρμογή θα αφορούν στη βελτίωσή της ώστε να μην απορρίπτονται αιτήσεις για τεχνικούς λόγους. Ωστόσο μεταξύ των απορρίψεων είναι και νοικοκυριά που έχουν υψηλότερα εισοδήματα ή ακίνητη περιουσία ή τραπεζικές καταθέσεις, λόγοι για τους οποίους δεν μπορούν να γίνουν βελτιώσεις.

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων του κοινωνικού μερίσματος, είναι η 21η Δεκεμβρίου. Οι αιτήσεις που θα εγκριθούν έως και σήμερα Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί, στους λογαριασμούς των δικαιούχων, την Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου.

Για όσες αιτήσεις εγκριθούν από την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου έως και την καταληκτική προθεσμία, δηλαδή την Παρασκευή, 21η Δεκεμβρίου, το μέρισμα θα καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου.

Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της ΗΔΙΚΑ δείχνουν ότι τα τεκμήρια, το ύψος εισοδήματος, η μη ασφάλιση καθώς και το κριτήριο της μόνιμης διαμονής κατά τα τελευταία 5 χρόνια είναι οι βασικοί λόγοι, που οδηγούν εκτός μερίσματος χιλιάδες δικαιούχους.

Τα εν λόγω στοιχεία προκύπτουν από την επεξεργασία περίπου 130.000 αιτήσεων που απορρίφθηκαν και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν νέες αιτήσεις.

Όσον αφορά τις αιτήσεις που απορρίπτονται λόγω εισοδήματος, που είναι 31.857 και αποτελούν το 24,5% των περιπτώσεων η αιτία είναι αυτό είναι υψηλότερο από τα προβλεπόμενα όρια ή είναι ζήτημα τεκμηρίων.

Άγιος Σπυρίδωνας – 12 Δεκεμβρίου: Ο προστάτης της Κέρκυρας

Για τη χορήγηση του μερίσματος λαμβάνεται υπόψη το συνολικό εισόδημα πραγματικό ή τεκμαρτό και συγκεκριμένα όποιο εκ των δύο είναι υψηλότερο.

Στο πλαίσιο αυτό, εάν ένα νοικοκυριό έχει πραγματικό εισόδημα, από μισθούς ή συντάξεις εντός των ορίων, αλλά παράλληλα έχει ακίνητα, αυτοκίνητα είναι πιθανό το άθροισμα των τεκμηρίων, να είναι υψηλότερο από το πραγματικό εισόδημα, αλλά και από το όριο για τη λήψη του μερίσματος.

Στις περισσότερες περιπτώσεις διαπιστώνεται ότι το πρόβλημα είναι στις φορολογικές δηλώσεις.

Η εφαρμογή για το κοινωνικό μέρισμα, με τη συμπλήρωση των κωδικών του taxisnet, παίρνει ατόφια τα στοιχεία όπως έχουν δηλωθεί στην εφορία με τις φορολογικές δηλώσεις. Αν έχουν γίνει εκεί λάθη, εμφανίζονται και στην καρτέλα που ανοίγει για το κοινωνικό μέρισμα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.