ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ: Το κοινωνικό μέρισμα αναμένεται να καταβληθεί από την ερχόμενη εβδομάδα. Για να διαπιστώσουν είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος θα πρέπει μετά την ενεργοποίηση της εφαρμογής να μπουν στον διαδικτυακό τόπο www.koinonikomerisma.gr χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στη φορολογική βάση δεδομένων Taxisnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Κοινωνικό μέρισμα 2018 – κριτήρια

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για κοινωνικό μέρισμα

Για να λάβει κάποιος το κοινωνικό μέρισμα το ετήσιο εισόδημα δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τα 9.000 ευρώ για τα νοικοκυριά με ένα μέλος ή τα 13.500 ευρώ για τα νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη ή τα 15.750 ευρώ για τα νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο τέκνο ή τα 18.000 ευρώ για τα νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη και δύο ανήλικα τέκνα ή με τρία ενήλικα μέλη ή τα 20.250 ευρώ για τα νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη και τρία ανήλικα τέκνα ή τρία ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο τέκνο

Εισόδημα μέχρι 9.000 ευρώ για νοικοκυριό με ένα ενήλικο μέλος, προσαυξανόμενο για κάθε νοικοκυριό με περισσότερα του ενός μέλη, κατά 4.500 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος και κατά 2.250 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος.

Οι δικαιούχοι για κοινωνικό μέρισμα αφού μπουν στο σύστημα θα πρέπει να επιβεβαιώσουν τον ΑΜΚΑ και να εισάγουν ένα e-mail και τον αριθμό ενός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.

Θα ζητηθεί επίσης να συναινέσουν στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται, δηλαδή των στοιχείων που αφορούν στους ίδιους, στους συζύγους και στα προστατευόμενα μέλη τους.

Θα πρέπει να δηλώσουν έγκυρο και ενεργό IBAN, στον οποίο πρέπει να είναι υποχρεωτικά είτε αποκλειστικά δικαιούχοι είτε συνδικαιούχοι.

Σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα πραγματοποιηθεί πληρωμή ακόμα και αν πληρούν τα κριτήρια οι δικαιούχοι.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.