Το κοινωνικό μέρισμα 2021 ύψους 250 ευρώ περιμένουν οι συνταξιούχοι και όπως έγινε γνωστό δεν θα χρειαστεί αίτηση. Η τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή αποκάλυψε αύξηση των δικαιούχων καθώς, εκτός από χαμηλοσυνταξιούχους, υγειονομικούς, ΑμεΑ και ανασφάλιστους υπερήλικες.

Σύμφωνα με όσους γίνει γνωστά, η καταβολή θα γίνει χωρίς αίτηση στους λογαριασμούς των δικαιούχων ενώ θα είναι ακατάσχετη και αφορολόγητη. Παράλληλα, έγινε γνωστό, σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη ότι γίνεται προσπάθεια να πληρωθεί πριν από τα Χριστούγεννα.

Παράλληλα, το μέγιστο ποσό το οποίο θα μοιραστεί στους υγειονομικούς θα είναι 900 ευρώ.

Θα λάβουν κοινωνικό μέρισμα, σύμφωνα με την τροπολογία οι εξής κατηγορίες πολιτών:

οριστική ή προσωρινή σύνταξη ή προκαταβολή κύριας σύνταξης, λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου προσυνταξιοδοτική παροχή,

αναπηρικά συνταξιοδοτικά επιδόματα (όσα καταβάλλονται από τον e-ΕΦΚΑ),

καταλαμβάνονται επίσης και οι συνταξιούχοι εκείνοι που λαμβάνουν σύνταξη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 4 του ν. 4387/2016 (ανάπηροι πολέμου, καλλιτέχνες, κλπ).

Αναφορικά με τους δικαιούχους του αναπηρικού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ προβλέπεται ότι για τον Δεκέμβριο οι προνοιακές παροχές σε χρήμα προσαυξάνονται κατά 250 ευρώ. Η προσαύξηση καταβάλλεται άπαξ και θα πραγματοποιηθεί κατά την τακτική καταβολή της μηνιαίας προνοιακής παροχής του Δεκεμβρίου 2021.

Το ίδιο αφορά και τους ανασφάλιστους υπερήλικες, καθώς το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης θα χορηγηθεί προσαυξημένα κατά 250 ευρώ στους δικαιούχους πληρωμής του Δεκεμβρίου 2021. Και σε αυτή την περίπτωση η προσαύξηση καταβάλλεται άπαξ, κατά την τακτική καταβολή της σύνταξης και του επιδόματος Δεκεμβρίου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.