Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα πριν από τα Χριστούγεννα θα καταβληθεί σε χαμηλοσυνταξιούχους, υγειονομικούς και άτομα με αναπηρία η έκτακτη οικονομική ενίσχυση που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Ο κ. Σκυλακάκης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ξεκαθάρισε ότι το εισοδηματικό κριτήριο των 7.200 ευρώ αφορά το καθαρό ποσό που λαμβάνουν από τη σύνταξή τους, εφόσον δεν έχουν άλλα εισοδήματα, ενώ σε ό,τι αφορά το επίδομα για τους υγειονομικούς, είπε ότι θα καταβληθεί μόνο στους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής, δηλαδή σε όσους έρχονται σε επαφή με ασθενείς, και θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία για τον υπολογισμό του όπως τον Απρίλιο του 2020 που είχαν λάβει και πάλι μισό μισθό. Συμπλήρωσε δε πως εξαιρούνται όσοι υγειονομικοί βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Επιπλέον, διευκρίνισε ότι δικαιούχοι είναι και όσοι παίρνουν προσωρινή σύνταξη, και πάλι βέβαια αν πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, ενώ αναφορικά με το επίδομα για τα άτομα με αναπηρία, θα το λάβουν όσοι παίρνουν το αντίστοιχο επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ, εφόσον πληρούν βέβαια τα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν τεθεί και για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Ερωτώμενος σχετικά με πιθανές αδικίες, παραδέχθηκε ότι μπορεί να υπάρχουν αδικίες αλλά, όπως είπε, δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για περαιτέρω βελτίωση των μέτρων και κατά συνέπεια διόρθωση των αδικιών, επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για μόνιμα μέτρα και ότι αυτό θα καταστεί εφικτό από το 2023 και μετά. Ο «χριστουγεννιάτικος μποναμάς» αφορά πάνω από 1 εκατομμύριο δικαιούχους, με το συνολικό κόστος της έκτακτης ενίσχυσης να ανέρχεται σε 338,5 εκατ. ευρώ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.