ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΠΑΣΧΑ: Νέο κοινωνικό μέρισμα έρχεται το Πάσχα. Νέα εφάπαξ καταβολή κοινωνικού μερίσματος, εν όψει Πάσχα, σχεδιάζουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας. Σενάρια επί σεναρίων επεξεργάζονται στα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας για το θέμα της καταβολής των αναδρομικών σε δημοσίους υπαλλήλους.

Να αναφέρουμε πως η τελική απόφαση για το έκτακτο κοινωνικό μέρισμα το Πάσχα δεν έχει ακόμα ληφθεί, καθώς αναζητείται και ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος που θα επιτρέψει τη χορήγηση του ποσού, χωρίς να προκληθούν κλυδωνισμοί στον κρατικό προϋπολογισμό και χωρίς να υπάρξουν αναταράξεις στις σχέσεις με τους εταίρους.

Ακόμα και αν δεν εκδοθούν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για το Κοινωνικό Μέρισμα, 3 εκατομμύρια συνταξιούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι θα λάβουν ένα ποσό από 200 έως 250 ευρώ, που θα αντιστοιχεί στο κομμένο δώρο Πάσχα ή επίδομα άδειας.

Όπως όλα δείχνουν έρχεται κοινωνικό μέρισμα το Πάσχα ενώ θα μπορούσε να αξιοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση το υπό κατανομή κονδύλι συνολικού ποσού 658 εκατ. ευρώ που πιστοποιήθηκε πρόσφατα από το υπουργείο Οικονομικών, με τα στοιχεία για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού.

Για το κοινωνικό μέρισμα το Πάσχα, τα επιτελεία των δύο υπουργείων υπολογίζουν το κόστος μιας τέτοιας απόφασης η οποία έχει μεγάλη πολιτική σημασία ενόψει εκλογών.

Το κοινωνικό μέρισμα το Πάσχα θα αφορά συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους.

Δεν έχει διευκρινιστεί εάν το επίδομα θα έχει μόνιμο ή προσωρινό χαρακτήρα.

Σίγουρα πάντως το κοινωνικό μέρισμα το Πάσχα αναμένεται να ανακουφίσει χιλιάδες πολίτες.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.