Κοινωνικό Μέρισμα: Η είδηση για το Κοινωνικό Μέρισμα 2020 επιβεβαιώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, ο οποίος προανήγγειλε ότι μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει ενισχύσεις για τα αδύναμα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το Κοινωνικό Μέρισμα 2020 θα δοθεί περί μέσα Δεκεμβρίου, επομένως οι αιτήσεις θα ανοίξουν στο αμέσως προηγούμενο διάστημα.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέσα από την πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr (σήμερα φέρει την ένδειξη «Κοινωνικό Μέρισμα 2019») η οποία θα φέρει τον τίτλο «Κοινωνικό Μέρισμα 2020».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΑΝΤ1 δήλωσε ότι το Κοινωνικό Μέρισμα 2020 θα δοθεί πριν από τα Χριστούγεννα σε οικονομικά ευάλωτους πολίτες και οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό. Διευκρίνισε πάντως, ότι μέσα στον σχεδιασμό δεν συμπεριλαμβάνονται αυτή τη φορά οι υγειονομικοί.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει αποσαφηνιστεί το ποιοι θα είναι ακριβώς οι δικαιούχοι. Το επικρατέστερο σενάριο, ωστόσο, είναι να λάβουν το Κοινωνικό Μέρισμα:

οι μακροχρόνια άνεργοι (που δεν λαμβάνουν επίδομα)

οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

όσοι έχασαν τις θέσεις εργασίας τους στο διάστημα της πανδημίας

Mέσα στον σχεδιασμό δεν φαίνεται να συμπεριλαμβάνονται αυτή τη φορά οι υγειονομικοί ενώ εκτός τελικά, φαίνεται πως μένουν και οι συνταξιούχοι.

Δεν θα το δικαιούνται επίσης και όσοι έλαβαν ενίσχυση το τελευταίο διάστημα της πανδημίας.

Τι γίνεται με τους χαμηλοσυνταξιούχους

Το πρόβλημα για τους χαμηλοσυνταξιούχους είναι ο μεγάλος αριθμός τους. Ειδικότερα, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του συστήματος «ΗΛΙΟΣ», κύριες συντάξεις μέχρι 500 ευρώ λαμβάνουν 506.796 άτομα, ενώ από 501έως 1.000 ευρώ, λαμβάνουν 735.932 άτομα.

Αθροιστικά, οι λήπτες συντάξεων έως 1.000 ευρώ είναι 1.242.738, επί συνόλου 1.880.617 καταβαλλόμενων κύριων συντάξεων.

Τα νούμερα δεν βγαίνουν, προκειμένου να καταβληθεί κοινωνικό μέρισμα στους συνταξιούχους με μηνιαίες αποδοχές έως 1.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ο πήχης θα κατέβει παρακάτω στην κλίμακα των συντάξιμων αποδοχών έως 500 ευρώ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.