Ο φετινός προϋπολογισμός παρουσιάζει έλλειμμα άνω των 11 δισεκ. ευρώ, λόγω της πανδημίας

Η πανδημία του κορωνοϊού και το επακόλουθο δημοσιονομικό έλλειμμα λόγω των κρατικών επιδομάτων και προγραμμάτων στήριξης της οικονομίας, φαίνεται να μην αφήνουν περιθώρια για τη χορήγηση για το κοινωνικό μέρισμα 2021.

Αυτό πιστοποιούν και τα τελευταία δεδομένα για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, όπως ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα.

Η ετήσια παραχώρηση του κοινωνικού μερίσματος, ενός ποσοστού δηλαδή του ετήσιου υπερπλεονάσματος του προϋπολογισμού που τα προηγούμενα χρόνια προερχόταν από τη μεγάλη φορολόγηση και επιστρεφόταν συνήθως στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στο τέλος της χρονιάς (εκτός από το 2019 όταν παραχωρήθηκε από την άνοιξη, μερικές εβδομάδες πριν τις τοπικές και ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου), φαίνεται ότι φέτος δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί.

Πριν μερικές εβδομάδες, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης είχε δηλώσει σχετικά με τη χορήγηση κοινωνικού μερίσματος σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους ότι «έχουμε σοβαρό έλλειμμα, δεν μπορώ να εισηγηθώ κάτι τέτοιο».

Υπενθυμίζεται ότι φέτος τον κρατικό προϋπολογισμό κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους επιβαρύνουν η αυξημένη πλέον επιδότηση των λογαριασμών του ρεύματος αλλά και το επίσης διογκωμένο αυτόν τον χειμώνα επίδομα θέρμανσης.

Θυμίζουμε ότι, πέρσι είχε χορηγηθεί κοινωνικό μέρισμα, αλλά σε εξαιρετικά περιορισμένο βαθμό σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, τόσο στον αριθμό των δικαιούχων όσο και στο τελικό ποσό.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.