ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ: Ζήτημα ημερών είναι να ανοίξει η εφαρμογή για την ηλεκτρονική αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα. Υπάρχει ωστόσο μια κατηγορία δικαιούχων που θα πάρει τα χρήματα χωρίς να μπει σε αυτή τη διαδικασία. Η αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα μπορεί να είναι μια σχετικά εύκολη διαδικασία, αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Αυτά είναι τα πέντε βήματα στη διαδικασία για να συμπληρώσετε την αίτηση για το Κοινωνικό Μέρισμα.

Κοινωνικό μέρισμα 2018 – Κατηγορίες χωρίς αίτηση

Χωρίς αίτηση θα πάρουν το κοινωνικό μέρισμα όσοι είναι άνω των 70 ετών.

Τα άτομα αυτά, όπως είπε στην κρατική τηλεόραση ο Πρόεδρος Δ.Σ & Δ/νων Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ, Αναστάσιος Τάγαρης, θα πληρωθούν κανονικά τα χρήματα στις 14 Δεκεμβρίου μέσω μιας διαδικασίας που θα τρέξει αυτόματα.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξουν οι ίδιοι οι δικαιούχοι και συγγενείς των ατόμων αυτών είναι πως εάν η πληρωμή δεν γίνει στις 14 του μήνα τότε υπήρξε κάποιο πρόβλημα και έτσι θα χρειαστεί να μπουν στην διαδικασία της αίτησης.

Κοινωνικό μέρισμα – βήματα για αίτηση

Οι δικαιούχοι αφού εισέλθουν στη διεύθυνση www.koinonikomerisma.gr πρέπει να βάλουν τους κωδικούς που έχουν για το Taxisnet δηλαδή το username και το password, όπως θα ζητηθεί.

Αμέσως μετά θα πρέπει να συμπληρωθεί ένας αριθμό κινητού τηλεφώνου και ένα email έτσι ώστε αν χρειαστεί να υπάρξει επικοινωνία με τις υπηρεσίες.

Θα ζητηθεί και ο αριθμός ΑΜΚΑ. Μετά τη συμπλήρωση των κωδικών οι ενδιαφερόμενοι θα δουν στη φόρμα προσυμπληρωμένα τα οικονομικά τους στοιχεία με βάση τη φορολογική δήλωση του 2017.

Εκεί θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς μπορεί να υπάρχουν λάθη.

Εκεί θα πρέπει να πιστοποιηθεί ότι ο ενδιαφερόμενος έχει ασφαλιστεί σε οποιοδήποτε ταμείο στην Ελλάδα έστω και για έναν μήνα.

Εξαιρούνται άτομα άνω των 67 ετών και μονοπρόσωπα νοικοκυριά όπου ο δικαιούχος έχει αναπηρία άνω του 67%.

Εν υσνεχεία οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο θα πιστωθεί το Κοινωνικό Μέρισμα.

 

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.