ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ: Το κοινωνικό μέρισμα αναμένουν περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια νοικοκυριά τα Χριστούγεννα, το οποίο αναμένεται να διανεμηθεί όπως και πέρσι. Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και θα διαφέρει ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση των νοικοκυριών και θα κυμαίνεται από 300 έως 1.400 ευρώ. Είναι η τρίτη χρονιά που η κυβέρνηση θα μοιράσει το έκτακτο κοινωνικό μέρισμα με έμφαση σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες (νέοι, άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες).

Κοινωνικό μέρισμα: Κριτήρια και δικαιούχοι

Κριτήριο για την ένταξη του νοικοκυριού στους δικαιούχους, όπως και για το ύψος που θα ανέλθει το κοινωνικό μέρισμα, θα είναι και φέτος το φορολογητέο εισόδημα όλων των μελών του, όπως προκύπτει από τις φορολογικές δηλώσεις του 2017.

Το μέρισμα θα δοθεί μέσω ηλεκτρονικών αιτήσεων που θα υποβληθούν στην ειδική ιστοσελίδα www.koinonikomerisma.gr με τους κωδικούς του Taxisnet.

Από τα μέσα του μήνα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις ενώ ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο τελικό ποσό που θα μοιραστεί στους πολίτες.

Το τελευταίο θα είναι φέτος το κοινωνικό μέρισμα που θα δοθεί αφού από το 2019 τα όποια υπερπλεονάσματα θα αξιοποιούνται εκ των προτέρων.

Τα στοιχεία για την πορεία του προϋπολογισμού στο 9μηνο της φετινής χρονιάς, τα οποία επεξεργάστηκε το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής οδηγούν σε υπερπλεόνασμα 4,5% του ΑΕΠ για το 2018 έναντι στόχου για 3,5% του ΑΕΠ που ορίζει το πρόγραμμα ενισχυμένης εποπτείας.

Κοινωνικό μέρισμα – Ποιοι θα ενταχθούν

55.000 άνεργοι ηλικίας 18-24 ετών, οι μακροχρόνια άνεργοι και περίπου 600.000

Δικαιούχοι του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης, είναι πρώτοι στη λίστα με το κοινωνικό μέρισμα.

Στόχος ενίσχυσης συνταξιούχων.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
ΞΕΦΤΕΡΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα;