ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ : Για το κοινωνικό μέρισμα διατυπώθηκαν παράπονα και από γονείς με παιδιά ΑμεΑ, των οποίων οι αιτήσεις απορρίφθηκαν από το σύστημα, μολονότι πληρούν τα κριτήρια που έχουν τεθεί.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ 2019 : Για το κοινωνικό μέρισμα 2019, δικαιούχοι που είχαν υποβάλει εκπρόθεσμα φορολογική δήλωση για κάποιο από τα προηγούμενα 7 έτη.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ: Η ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) προχώρησε στη διόρθωση λαθών και παραλείψεων, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των δικαιούχων σε περίπου 307.000. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί 255.674 αιτήσεις.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών και κατόπιν εξέτασης των αιτήσεων που απορρίφθηκαν, αναρτήθηκε πρόσθετο αρχείο δικαιούχων στην ιστοσελίδα του κοινωνικού μερίσματος στο οποίο περιλαμβάνονται:

Δικαιούχοι που είχαν υποβάλει εκπρόθεσμα φορολογική δήλωση για κάποιο από τα προηγούμενα 7 έτη.
Δικαιούχοι οι οποίοι στις φορολογικές τους δηλώσεις δεν είχαν δηλώσει το ΑΦΜ των εξαρτώμενων μελών.
Το υπουργείο καλεί τους παραπάνω δικαιούχους να υποβάλουν εκ νέου αίτηση.

Αλαλούμ επικράτησε σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα και τις ενστάσεις που διατύπωσαν οι υποψήφιοι δικαιούχοι.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι διατυπώθηκαν παράπονα και από γονείς με παιδιά ΑμεΑ, των οποίων οι αιτήσεις απορρίφθηκαν από το σύστημα, μολονότι πληρούν τα κριτήρια που έχουν τεθεί.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΠΟΣΑ

Στα 215 εκατομμύρια ευρώ διαμορφώνεται το τελικό ποσό θα διατεθεί για το κοινωνικό μέρισμα, από τα 175 εκ ευρώ που είχε ψηφιστεί αρχικά, σύμφωνα με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που υπογράφτηκε τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου για να καλύψει τα περίπου 300.000 νοικοκυριά που θα ευεργετηθούν από το βοήθημα.

Η αύξηση του αρχικού ποσού καλύπτεται από επιπλέον ποσό πρωτογενούς πλεονάσματος, το οποίο προέκυψε μετά την επεξεργασία των στοιχείων εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για το μήνα Νοέμβριο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.