ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ: Οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα στο www.koinonikomerisma.gr ανέρχονται τώρα σε 914.000 από τις οποίες έχουν εγκριθεί οι 526.000 όπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ, κ Αναστάσιος Τάγαρης. Από τις αιτήσεις, το 24% δεν εγκρίνονται λόγω εισοδήματος, το 17% σχετίζεται με τη διαμονή, το 14% με το κοινωνικό εισόδημα, ενώ προσοχή απαιτείται και στο κριτήριο ασφαλίσιμου μήνα.

Οι δικαιούχοι που καταθέτουν αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα στο koinonikomerisma.gr θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα το να είναι σωστός ο αριθμός IBAN, το εισόδημα και την αξία των ακινήτων.

Ας δούμε ποια είναι τα εισοδηματικά κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα

Για να εισπράξετε το κοινωνικό μέρισμα, το ισοδύναμο εισόδημα της ωφελούμενης μονάδας δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 9.000 ευρώ.

Η ωφελούμενη μονάδα εντάσσεται στην 1η κατηγορία δικαιούχων, εάν το ισοδύναμο εισόδημά της δεν υπερβαίνει το ποσό των 5.000 ευρώ, στη 2η κατηγορία δικαιούχων, εάν το ισοδύναμο εισόδημά της δεν υπερβαίνει το ποσό των 7.000 ευρώ και στην 3η κατηγορία δικαιούχων, εάν το ισοδύναμο εισόδημά της δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.000 ευρώ.

Για να εισπραχθεί το κοινωνικό μέρισμα 2018 θα πρέπει η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας όλων των μελών της ωφελούμενης μονάδας, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, όπως αυτή προσδιορίζεται για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού ΕΝ.Φ.Ι.Α. και προκύπτει από την τελευταία εκδοθείσα, μέχρι 31.10.2018, πράξη προσδιορισμού φόρου, δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολό της το ποσό των 125.000 ευρώ για μονομελή ωφελούμενη μονάδα, προσαυξανόμενη κατά 20.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως του ποσού των 185.000 ευρώ.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο με τις οδηγίες για αιτήσεις στο koinonikomerisma.gr

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.