ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ: Εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχοι έχουν σπεύσει να κάνουν αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα μιας και έχει τεθεί από το βράδυ του Σαββάτου 8 Δεκεμβρίου η ηλεκτρονική εφαρμογή για τη συμπλήρωση και την υποβολή των αιτήσεων είσπραξης του κοινωνικού μερίσματος. Η εφαρμογή λειτουργεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.koinonikomerisma.gr όπου μπορείτε να κάνετε αιτήσεις για χορήγηση του μερίσματος.

Οι δικαιούχοι μπορούν τώρα να εισέλθουν στην πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα και να διαπιστώσουν αν είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος και να υποβάλουν αίτηση για την καταβολή του, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης του πληροφοριακού συστήματος TAXISnet.

Κοινωνικό μέρισμα: Βήμα βήμα οι αιτήσεις

Με την είσοδο στο σύστημα πρέπει οι δικαιούχοι να επιβεβαιώσουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και να εισάγουνμία διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και τον αριθμό ενός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για την αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.

Nα συναινέσουν στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται, δηλαδή των στοιχείων που αφορούν τον ίδιο, την/τον σύζυγο, τα προστατευόμενα τέκνα ή/και τυχόν φιλοξενούμενα μέλη

Αφού οι δικαιούχοι συναινέσουν στην επεξεργασία προσωπικών και λοιπών στοιχείων, θα εμφανιστεί μια φόρμα που αναφέρει: προσωπικά στοιχεία, οικονομικά στοιχεία, περιουσιακά στοιχεία, μια ένδειξη για το αν πληρούται το κριτήριο της μόνιμης κατοικίας στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία, μια ένδειξη για το αν ικανοποιείται το κριτήριο της ύπαρξης έστω και ενός μήνα πλήρους ασφάλισης φορέα κύριας ασφάλισης και έναν κατάλογο με τα μέλη του νοικοκυριού.

Κοινωνικό μέρισμα – IBAN

Βασικό είναι η σωστή συμπλήρωση του αριθμού IBAN του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο ο αιτών είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος.

Θα πρέπει να δηλώσει έγκυρο και ενεργό IBAN, στον οποίο είναι υποχρεωτικά είτε αποκλειστικός δικαιούχος είτε συνδικαιούχος.

Σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή ακόμα και αν πληρούνται όλα τα παραπάνω κριτήρια.

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.