ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ: Σε πορεία διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών προχώρησαν μέλη της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία στην Αττική. Η κινητοποίηση έχει ως στόχο να αναδείξει τα πολλά σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία, αλλά και για να αναδείξουν την «αντιλαϊκή - αντιαναπηρική πολιτική που ακολουθούν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η Ε.Ε. και το κεφάλαιο», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους.

Κοινωνικό μέρισμα – Τι αιτούνται

Εξαίρεση των αναπηρικών επιδομάτων από τον συνυπολογισμό σε εισοδηματικά κριτήρια

Μη μείωση του αφορολόγητου για τα άτομα με αναπηρία

Απαλλαγή των ατόμων με αναπηρία από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, από τα τεκμήρια του εισοδήματος και από τον ΕΝΦΙΑ

Αύξηση του ακατάσχετου ποσού σε λογαριασμό μισθού ή σύνταξης ατόμων με αναπηρία στο ύψος των 3.000 ευρώ

Επαναφορά της ρύθμισης του άρθρου 18 του ν. 4172/2013, για μείωση φόρου από ιατρικές δαπάνες, για ΑμεΑ, με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους

«Τέσσερις μήνες μετά και ακόμη δεν έχει υπάρξει ούτε καν ενημέρωση του υπουργείου σχετικά με τις ενέργειες που θα έπρεπε να είχαν ακολουθηθεί προς επίλυση των σοβαρών θεμάτων που ταλαιπωρούν εκατοντάδες χιλιάδες άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους σε όλη τη χώρα», αναφέρει η ΕΣΑμεΑ.

Την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα η συνομοσπονδία είχε κάνει μία τελευταία απόπειρα επικοινωνίας με τον υπουργό, ενημερώνοντας ότι θα προχωρήσει σε διαμαρτυρία εάν συνεχιστεί η σιγή ασυρμάτου από πλευράς του.

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.