ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ 2019 : Βάσει της κοινής υπουργικής απόφασης, το κοινωνικό µέρισµα χορηγείται µόνο σε όσους λαµβάνουν επίδοµα από τον ΟΠΕΚΑ και όχι σε όλους τους δικαιούχους αναπηρικής σύνταξης.

Κοινωνικό μέρισμα: Το κοινωνικό µέρισµα απευθύνεται µόνο σε βραχυχρόνια ή µακροχρόνια ανέργους, ΑµεΑ και πολύτεκνους, υπέβαλαν αιτήσεις και απορρίφθηκαν σχεδόν οι περισσότεροι από τους περυσινούς δικαιούχους.

Αλλοι λόγοι απόρριψης των αιτήσεων ήταν η υπέρβαση των εισοδηµατικών κριτηρίων, τα τεκµήρια καθώς και σε αυτή την περίπτωση όπως και σε άλλα επιδόµατα λαµβάνεται υπόψη το φορολογητέο εισόδηµα και όχι το πραγµατικό, καθώς και το γεγονός ότι τα εισοδηµατικά όρια αφορούν το οικογενειακό εισόδηµα και όχι το ατοµικό.

Βάσει της κοινής υπουργικής απόφασης, το µέρισµα χορηγείται µόνο σε όσους λαµβάνουν επίδοµα από τον ΟΠΕΚΑ και όχι σε όλους τους δικαιούχους αναπηρικής σύνταξης.

Αλλη κατηγορία παραπονούµενων για το κοινωνικό µέρισµα είναι µακροχρόνια ή βραχυχρόνια άνεργοι, µε συνολικό εισόδηµα κάτω από 15.000 ευρώ –όπως δηλαδή ορίζει η ΚΥΑ–, οι οποίοι είναι νέοι γονείς, δηλαδή απέκτησαν παιδί εντός του 2019 και απορρίπτονται οι αιτήσεις τους.

Τα λάθη στο κοινωνικό μέρισμα 2019

Οσοι καλύπτονται από τα κριτήρια που έχουν ανακοινωθεί, αλλά για κάποιο λόγο δεν µπόρεσαν να ολοκληρώσουν µε επιτυχία την αίτησή τους, σύµφωνα µε το υπουργείο Οικονοµικών, στο πλαίσιο του δηµοσιονοµικού χώρου που τις τελευταίες ηµέρες δηµιουργείται, θα λάβουν το επίδοµα αυτό το αργότερο στις αρχές του επόµενου έτους.

Το υπουργείο Οικονοµικών υπενθυµίζει επίσης ότι για την εξυπηρέτηση των πολιτών λειτουργούν ήδη δύο τηλεφωνικά κέντρα, της Η∆ΙΚΑ και της ΑΑ∆Ε, στα οποία µπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για ενηµέρωση.

Κοινωνικό μέρισμα : Οι αλλαγές από το Υπουργείο

Σύµφωνα µε πληροφορίες, τα προβλήµατα δηµιουργήθηκαν κυρίως στις περιπτώσεις που τα Ατοµα µε Αναπηρία (ΑµεΑ), ενώ είχαν δηλωθεί ως εξαρτώµενα µέλη νοικοκυριού, έκαναν τα ίδια αίτηση για το κοινωνικό µέρισµα, χρησιµοποιώντας τον δικό τους ΑΦΜ καθώς υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση, µε αποτέλεσµα το σύστηµα να τους «κόβει».

Το υπουργείο Οικονοµικών ανακοίνωσε τη δηµιουργία συµπληρωµατικής σελίδας στην Η∆ΙΚΑ για την υποβολή ενστάσεων.

Η σελίδα έχει προγραµµατιστεί να ανοίξει σήµερα στον διαδικτυακό τόπο της Η∆ΙΚΑ (koinonikomerisma.gr), δίνοντας τη δυνατότητα υποβολής ενστάσεων σχετικά µε το κοινωνικό µέρισµα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.