ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ: Παράταση φαίνεται πως παίρνει η 2η δόση για την καταβολή χρημάτων για το κοινωνικό μέρισμα σε όσους δικαιούχους έκαναν αιτήσεις στο koinonikomerisma.gr. Το ποσό που θα δοθεί σαν έξτρα επιδότηση επιπλέον των 710 εκατομμυρίων ευρώ –ή και μια ενδεχόμενη παράταση λίγων ημερών μετά τις 21 Δεκεμβρίου που τυπικά λήγει η διορία υποβολής αιτήσεων λείπουν από την υπουργική απόφαση για το κοινωνικό μέρισμα.

Δεν έχει πληρωθεί ακόμη ένας στους δυο δικαιούχους από αυτούς που εγκρίθηκε η καταβολή για κοινωνικό μέρισμα (περί τις 150.000 από 1,5 εκατομμύρια εγκεκριμένες αιτήσεις), τα 34 εκατομμύρια που έχουν περισσέψει από τα 710 εκατομμύρια συνολικά που προβλέφθηκαν, είναι σαφές ότι δεν επαρκούν (αντιστοιχούν σε μόλις 5% του κονδυλίου).

Στο οικονομικό επιτελείο ξεκαθαρίζουν ότι θα πληρωθούν όλοι οι δικαιούχοι»

Όμως αφήνουν να περάσουν οι ημέρες για «να κάνουν ταμείο» στις 21 Δεκεμβρίου (ή εκεί κοντά) και τότε να διαπιστώσουν ποιο ποσόν λείπει, για να το συμπληρώσουν.

Όσοι περισσότεροι όμως από τους δικαιούχους αποκλειστούν, τόσο λιγότεροι θα πάρουν μέρισμα και τόσο μικρότερο θα είναι το κονδύλι που θα απαιτηθεί.

Από την προχθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών, δεν διαφαίνεται διάθεση για σημαντικές αλλαγές και διορθώσεις, για να μην αποκλειστούν άδικα από δικαιούχοι τα φτωχά νοικοκυριά για τα οποία προορίζεται το εφάπαξ επίδομα.

Το Υπουργείο καλούσε τους δικαιούχους να κάνουν οι ίδιοι διορθώσεις στο ΙΒΑΝ. Όσοι δήλωσαν αριθμό λογαριασμού που δεν έχει σαν δικαιούχο τον υπεύθυνο του νοικοκυριού που κάνει την αίτηση, δεν πρόκειται να πληρωθούν, παρά μόνον αν (α) σπεύσουν να ακυρώσουν την αίτηση και να δηλώσουν ΙΒΑΝ λογαριασμού που ανήκει στο όνομά τους ή, αλλιώς, (β) να σπεύσουν στην τράπεζα και να μπουν συνδικαιούχοι στον λογαριασμό που ήδη δήλωσαν –προφανώς όμως είναι προτιμότερη η α’ επιλογή.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

2 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Ανεργοι 18-24 θα λαβουμε καποιο βοηθημα

2

Οι ανεργοι 18-24 θα παρουμε καποιο βοηθημα