Κοινωνικό Μέρισμα 2020: Μεγάλη οικονομική ανάσα αναμένεται για χιλιάδες φορολογούμενους καθώς μέχρι το τέλος του 2020 αναμένεται να πιστωθεί το Κοινωνικό Μέρισμα!

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, είπε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για έκτακτη ενίσχυση των ανέργων, των χαμηλών εισοδημάτων και των χαμηλοσυνταξιούχων, όπως τις προηγούμενες χρονιές, στα τέλη Δεκεμβρίου.

«Πέρυσι και τις δύο προηγούμενες χρονιές δόθηκε μέρισμα, επειδή η χώρα πετύχαινε στόχους υψηλότερους από αυτούς, που έχουν επιτευχθεί. Και μοιράσαμε σε τμήμα της κοινωνίας το υπερπλεόνασμα. Φέτος είναι μία άλλη χρονιά. Τις κοινωνικές πολιτικές τις ασκούμε στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορωνοϊού», είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Όπως σημείωσε, για να γίνει εκταμίευση ποσών, θα πρέπει οι πόροι, που εκταμιεύονται, να έχουν σχέση με τον κορωνοϊό.

«Αυτή τη στιγμή ισχύει ό,τι ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα Η κρίση έχει μια δυναμική, το ίδιο και η ελληνική οικονομία. Κάθε φορά έχουμε αποδείξει ότι έχουμε γρήγορα αντανακλαστικά να βοηθάμε την κοινωνία. Κάνουμε το καλύτερο δυνατό, βοηθάμε οριζόντια την κοινωνία», σημείωσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη.

«Έκτακτα επιδόματα στα προηγούμενα χρόνια δίνονταν, όταν είχαμε υπερπλεόνασμα. Η χώρα αυτή τη στιγμή είναι σε έλλειμμα και θα είναι σε βαρύ έλλειμμα και του χρόνου. Συνεπώς ό,τι χρήματα διαθέτουμε θα πάνε σε αυτούς που έχουν πληγεί από τον COVID. Αυτή είναι βασική κατεύθυνση της κυβέρνησης», δήλωσε ο κ. Σκυλακάκης, την Τετάρτη.

Τα μέτρα για τους μακροχρόνια άνεργους

Αναφορικά με τους μακροχρόνια άνεργους ο κ. Σκυλακάκης είπε πως υπάρχει σε πλήρη εφαρμογή ένα σύστημα που βοηθά τους μακροχρόνια ανέργους ανεξαρτήτως εάν παίρνουν το επίδομα ανεργίας ή όχι: «Δηλαδή το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, το στεγαστικό επίδομα, η ενίσχυση στα τρόφιμα πολύ εκτεταμένη, το επίδομα θέρμανσης, το κοινωνικό τιμολόγιο, το οικογενειακό επίδομα. Αυτά αφορούν σε αυτούς που δεν έχουν κάποιο άλλο επίδομα για να μπορούν να κρατηθούν σε αυτή τη δύσκολη φάση».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.