Από το κοινωνικό μέρισμα του 2020, σύμφωνα πάλι με τις ίδιες πληροφορίες δεν θα το δικαιούνται όσοι έλαβαν οποιαδήποτε μορφή ενίσχυσης από κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Επίσης αποκλείονται όσοι δεν υπέστησαν απώλεια εισοδήματος στο δεκάμηνο που μαστίζεται η οικονομία από τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα αποκλείονται οι παρακάτω κατηγορίες

Οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Οι υπάλληλοι φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, πλην των νοσοκομείων.
Οι συνταξιούχοι, οι οποίοι εκτός των άλλων έλαβαν και τα αναδρομικά ύψους 1,4 δισ. ευρώ. Ίσως ληφθεί κάποια μέριμνα για τους χαμηλοσυνταξιούχους, όπως άφησε να εννοηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Αυτοί που έλαβαν την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ τον μήνα και όσοι λαμβάνουν αποζημίωση 26,66 ευρώ την ημέρα για τις ημέρες της αναστολής από τον Νοέμβριο και μετά.

Τι ισχύει για το κοινωνικό μέρισμα 2020 ανέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας σε εκπομπή του ΑΝΤ1, τονίζοντας ότι αυτό θα δοθεί πριν από τα Χριστούγεννα σε οικονομικά ευάλωτους πολίτες και οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό την επόμενη εβδομάδα. Διευκρίνισε, πάντως, ότι μέσα στον σχεδιασμό δεν συμπεριλαμβάνονται αυτή τη φορά οι υγειονομικοί.

Υποβολή αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα

Για την υποβολή αιτήσεων των δικαιούχων, θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα στη διεύθυνση https://www.koinonikomerisma.gr η οποία έχει την ένδειξη «Κοινωνικό Μέρισμα 2020».

Αναλυτικά οι δικαιούχοι

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αυτοί που θα δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα είναι:

α) Όσοι λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.
β) Οι μακροχρόνια άνεργοι, που δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα.
γ) Οι απολυμένοι στη διάρκεια της πανδημίας, από τον Μάρτιο και μετά.
δ) Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στους οποίους το επίδομα ενδεχομένως να είναι υψηλότερο, σε σχέση με εκείνο που θα καταβληθεί στις άλλες κατηγορίες πολιτών.
ε) Θα έχει την έννοια της επιβράβευσης για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Υπενθυμίζεται πως στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία είχε καταβληθεί έκτακτο μπόνους και το περασμένο Πάσχα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.