ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ 2019: Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα στο koinvnikomerisma.gr. Το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε πριν λίγη ώρα διευκρινήσεις σχετικά με τις ημερομηνίες για την καταβολή των ποσών στο κοινωνικό μέρισμα 2019, ορίζοντας ως καταληκτική ημερομηνία για τις αιτήσεις των δικαιούχων την 21η Δεκεμβρίου 2018 ενώ περιγράφει πότε θα εγκριθούν τα ποσά ανάλογα με την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης.

Κοινωνικό μέρισμα 2019 – Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Υπουργείο Οικονομικών

Ενημέρωση δικαιούχων για την υποβολή αιτήσεων

Σε συνέχεια της από 5 Δεκεμβρίου ανακοίνωσης σχετικά με τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος 2018, σημειώνουμε τα εξής;

Καταληκτική προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων ορίζεται η Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου.

Για αιτήσεις που έχουν εγκριθεί έως και την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου.

Για όσες αιτήσεις εγκριθούν από την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου έως και την καταληκτική προθεσμία, το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου.

Οι πολίτες που καταθέτουν αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα στο koinonikomerisma.gr θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα το να είναι σωστός ο αριθμός IBAN, το εισόδημα και την αξία των ακινήτων.

Για να εισπραχθεί το κοινωνικό μέρισμα, το ισοδύναμο εισόδημα της ωφελούμενης μονάδας δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 9.000 ευρώ, επίσης θα πρέπει η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας όλων των μελών της ωφελούμενης μονάδας, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, όπως αυτή προσδιορίζεται για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού ΕΝ.Φ.Ι.Α. και προκύπτει από την τελευταία εκδοθείσα, μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2018 πράξη προσδιορισμού φόρου, δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολό της το ποσό των 125.000 ευρώ για μονομελή ωφελούμενη μονάδα, προσαυξανόμενη κατά 20.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως του ποσού των 185.000 ευρώ.

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Nτροπη μου .
Να εχω την απαιτηση να παρω τη κοινωνικο μερισμα οταν ζω με το τεραστιο ποσο του ΚΕΑ...των 200 Ε το μηνα..
ΤΕτοια απαιτηση ..τι ναπω....
Εννοειται οτι ο Βαρουφακης δεν μου απαντησε ποτε...