ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ 2019 : Να υπενθυμίσουμε ότι δικαιούχοι για κοινωνικό μέρισμα δεν είναι όσοι λαμβάνουν αναπηρική σύνταξη από τον ΕΦΚΑ αλλά μόνο αυτοί που λαμβάνουν το παραπάνω προνοιακό επίδομα του ΟΠΕΚΑ.

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Το πρόβλημα όμως εντοπίζεται και στην κατηγορία των ανέργων, βραχυχρόνια και μακροχρόνια, με πολλούς από τους δικαιούχους που ορίζει πάντα η ΚΥΑ να τίθενται εκτός χορήγησης.

Η ΗΔΙΚΑ ενώ άνοιξε την πλατφόρμα για αιτήσεις, δεν φρόντισε καν να δώσει οδηγίες για την υποβολή, αλλά ούτε και είχε κάνει πρόβλεψη στο σύστημα με την υποβολή της αίτησης, να εξηγεί τους λόγους για τους οποίους απορρίπτεται ένας μη δικαιούχος.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως εντοπίζεται ότι απορρίπτονται δικαιούχοι ΑμεΑ που η κοινή υπουργική απόφαση τους εντάσσει ανεξαιρέτως, με μοναδική προϋπόθεση να λαμβάνουν το προνοιακό επίδομα του ΟΠΕΚΑ.

Να υπενθυμίσουμε ότι δικαιούχοι δεν είναι όσοι λαμβάνουν αναπηρική σύνταξη από τον ΕΦΚΑ αλλά μόνο αυτοί που λαμβάνουν το παραπάνω προνοιακό επίδομα του ΟΠΕΚΑ.

Διευκρινίσεις για την υποβολή αιτήσεων από εξαρτώμενα μέλη για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος αναρτήθηκαν σήμερα στην ιστοσελίδα koinonikomerisma.gr, μετά τα παράπονα για απόρριψη αιτήσεων από πολλούς δικαιούχους και κυρίως από γονείς με παιδιά με αναπηρία.

Όπως αναφέρεται στη λακωνική διευκρίνιση, για τα εξαρτώμενα μέλη π.χ. ΑμεΑ, που υποβάλλουν και τα ίδια φορολογική δήλωση, το αίτημα για το κοινωνικό μέρισμα θα πρέπει να υποβάλλεται από τον γονέα στου οποίου τη φορολογική δήλωση είναι εξαρτώμενα.

Η εφαρμογή δεν κάνει αποδεκτές αιτήσεις εξαρτώμενων μελών που εισάγουν τον δικό τους ΑΦΜ, εξ ου και τα παράπονα. Το πρόβλημα εντοπίστηκε στους κωδικούς πρόσβασης του Taxisnet που χρησιμοποίησαν οι δικαιούχοι με προστατευόμενα μέλη ΑμεΑ για να εισέλθουν στην εφαρμογή του κοινωνικού μερίσματος 2019.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.