ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ 2018: Άνοιξε πριν λίγη ώρα η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα 2018. Γύρω στα 1,4 εκατ. νοικοκυριά θα πάρουν το έκτακτο αυτό βοήθημα από τις 14 Δεκεμβρίου μέχρι και τις παραμονές των Χριστουγέννων. Η πρώτη εμπειρική συμβουλή είναι ότι με την ανακοίνωση της έναρξης λειτουργίας της εφαρμογής η κίνηση θα είναι μεγάλη και ενδεχομένως να υπάρξουν μικροπροβλήματα πρόσβασης. Τις επόμενες μια ή δύο ημέρες η κίνηση θα ομαλοποιηθεί και όλοι οι δικαιούχοι θα κάνουν τις αιτήσεις με την ησυχία τους.

Άνοιξε η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα και χιλιάδες πολίτες εισέρχονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα koinonikomerisma.gr.

Οι δικαιούχοι με την είσοδό τους στην εφαρμογή θα πρέπει να ελέγξουν τα στοιχεία τους από τα προσωπικά στοιχεία (ΑΦΜ, ΑΜΚΑ) μέχρι και τα περιουσιακά εισοδηματικά και οικογενειακά στοιχεία. Κάθε λάθος θα πρέπει να διορθωθεί άμεσα με μια αίτηση σε κάποιο ΚΕΠ.

Κοινωνικό μέρισμα 2018 – Κριτήρια

Η ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό θα πρέπει να είναι συνολικής φορολογητέας αξίας μέχρι 125.000 ευρώ για νοικοκυριά με ένα μέλος (αντί 120.000 το 2017).

Το όριο των 125.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος.

Το νοικοκυριό θα πρέπει να έχει συνολικές τραπεζικές καταθέσεις που δεν θα ξεπερνούν τα 9000 ευρώ και ο δικαιούχος θα πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα μήνα ασφάλισης έως το τέλος Νοεμβρίου του 2018.

Το ετήσιο εισόδημα για νοικοκυριά με ένα ενήλικο τέκνο να μην ξεπερνά τις 9.000 ευρώ και προσαυξάνεται κατά 4.500 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος και κατά 2.250 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος, και έως τις 27.000 ευρώ.

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.