ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ 2018: Σχεδόν κατά 80 εκατομμύρια ευρώ αυξάνεται το ποσό που είχε προβλεφθεί να καταβληθεί για το κοινωνικό μέρισμα του 2018. Σκοπός είναι να στηριχθούν οι οικονομικά αδύναμοι και τα ευάλωτα νοικοκυριά όπως προβλέπεται στην απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη.

Παρόλο που το αρχικό ποσό για το κοινωνικό μέρισμα 2018 είχε προσδιορισθεί στα 710 εκατομμύρια. ευρώ, η αύξηση των συνολικών κονδυλίων κρίθηκε αναγκαία για την κάλυψη του πλήθους των δικαιούχων, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σήμερα Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018 θα γίνουν οι πληρωμές της δεύτερης φάσης με τις οποίες θα ολοκληρωθεί η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος για φέτος.

Οι δικαιούχοι για κοινωνικό μέρισμα, με την είσοδο στο σύστημα θα πρέπει να να επιβεβαιώσουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και να εισάγουνμία διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και τον αριθμό ενός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για την αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.

Στη συνέχεια θα πρέπει να συναινέσουν στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται, δηλαδή των στοιχείων που αφορούν τον ίδιο, την/τον σύζυγο, τα προστατευόμενα τέκνα ή/και τυχόν φιλοξενούμενα μέλη και εφόσον συναινέσουν στην επεξεργασία προσωπικών και λοιπών στοιχείων, θα εμφανιστεί μια φόρμα που αναφέρει: προσωπικά στοιχεία, οικονομικά στοιχεία, περιουσιακά στοιχεία, μια ένδειξη για το αν πληρούται το κριτήριο της μόνιμης κατοικίας στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία, μια ένδειξη για το αν ικανοποιείται το κριτήριο της ύπαρξης έστω και ενός μήνα πλήρους ασφάλισης φορέα κύριας ασφάλισης και έναν κατάλογο με τα μέλη του νοικοκυριού.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.