ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ 2018 ΚΡΙΤΗΡΙΑ: Θα δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το κοινωνικό μέρισμα, η οποία θα καθορίζει τους δικαιούχους και τις προϋποθέσεις καταβολής της εφάπαξ ενίσχυσης. Εν συνεχεία η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) θα θέσει σε παραγωγική λειτουργία την ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων koinonikomerisma.gr, κάτι που αναμένεται προς το τέλος της εβδομάδος.

Για το κοινωνικό μέρισμα, άνθρωποι του οικονομικού επιτελείου καλούν τους πολίτες που πέρυσι είχαν πρόβλημα με τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ να μεταβούν στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ώστε να τα διορθώσουν πριν ανοίξει η πλατφόρμα.

Το ίδιο ισχύει και για όσους έχουν φιλοξενούμενους, καθώς θα πρέπει να τους δώσουν τη συναίνεσή τους με υπεύθυνη δήλωση προκειμένου να κάνουν την αίτηση, καθώς θα πρέπει να υποβληθούν τα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα koinonikomerisma.gr.

Για τους συνταξιούχους άνω των 70 θα «τρέξει» αυτόματα η διαδικασία καταβολής του κοινωνικού μερίσματος.

Η πληρωμή του κοινωνικού μερίσματος θα γίνει στις 14 Δεκεμβρίου 2018.

Προσοχή, η πλατφόρμα δεν θα κλείσει μετά, προκειμένου να κάνουν αιτήσεις όσοι δεν προλάβουν ή αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Εφόσον οι συνταξιούχοι άνω των 70 ετών, δουν ότι δεν τους έχει καταβληθεί, τότε θα μπορούν να κάνουν αίτηση για να το λάβουν.

Κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα θα είναι το εισόδημα, η οικογενειακή και περιουσιακή κατάσταση και οι καταθέσεις.

Τα εισοδηματικά κριτήρια θα παραμένουν αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι, όπως άλλωστε και τα κριτήρια περιουσίας.

Κοινωνικό μέρισμα – Εισοδηματικά κριτήρια

Ετήσιο εισόδημα μέχρι 9.000 ευρώ για νοικοκυριό με ένα ενήλικο μέλος, προσαυξανόμενο για κάθε νοικοκυριό με περισσότερα του ενός μέλη, κατά 4.500 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος και κατά 2.250 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος.

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.