ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ: Με ταχείς διαδικασίες υποβάλλονται οι αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα koinonikomerisma.gr, καθώς μέχρι χθες το απόγευμα είχαν ολοκληρωθεί περισσότερες από 1.500.000 αιτήσεις και είχαν ήδη εγκριθεί πάνω από 920.000. Συνολικά, έχουν διατεθεί τα 445 εκατ. από τα συνολικά 720 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα το μέσο μέρισμα να κινείται πέριξ των 480 ευρώ, ανά νοικοκυριό.

Αρκετά τεχνικά προβλήματα παρουσιάστηκαν στην πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα.

Διαπιστώθηκε πρόβλημα και στα προσυμπληρωμένα στοιχεία, με αποτέλεσμα αρκετές χιλιάδες αιτούντων να παραπονεθούν ότι φέτος, το σύστημα τους εμφανίζει να μην πληρούν την προϋπόθεση μόνιμης διαμονής στην Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια.

Επίσης, πολλοί από αυτούς ήταν δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος το 2017.

ΠΡΟΣΟΧΗ: όσοι υποβάλλουν αίτηση έως αύριο, Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, θα πληρωθούν το μέρισμα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου.

Αν και από το υπουργείο Εργασίας εκτιμούν ότι φέτος οι αιτήσεις θα ολοκληρωθούν πιο γρήγορα, καθώς πιθανότατα και αύριο να απορροφηθεί το σύνολο των 720 εκατ. ευρώ που προβλέπεται να διατεθεί στους δικαιούχους, δεν αποκλείουν και μια δεύτερη πληρωμή για τους δικαιούχους που θα καθυστερήσουν την υποβολή αιτήσεων.

Οι δικαιούχοι μπορούν τώρα να εισέλθουν στην πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα και να διαπιστώσουν αν είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος και να υποβάλουν αίτηση για την καταβολή του, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης του πληροφοριακού συστήματος TAXISnet.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.