ΟΑΕΔ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ : Το ποσό από το Ταμείο Ανάκαμψης, που μπορεί να λάβει η Ελλάδα, υπολογίζεται σε περισσότερα από 10 δισ. ευρώ, ενώ ένα ποσό από 1,5 δισ. έως 2,5 δισ. ευρώ θα διατεθεί εξ ολοκλήρου στην απασχόληση, δηλαδή στο ποσοστό αναπλήρωσης των χαμένων μισθών των εργαζόμενων που θα εργάζονται υπό το καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας.

Το πρόγραμμα επιχορηγεί για 12 μήνες εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που προσλαμβάνουν επιδοτούμενους ανέργους με «επιταγές επανένταξης» σε θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι τακτικής επιδότησης (5 μηνών και άνω) στους οποίους υπολείπεται τουλάχιστον το 50% της επιδότησής τους, καθώς και στους επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους, που αποφασίζουν να μετατρέψουν το επίδομα ανεργίας τους σε «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας».

Οι άνεργοι που αναζητά ο Οργανισμός δεν έχουν μπει μέχρι σήμερα στο σύστημα για να δηλώσουν τραπεζικό λογαριασμό (IBAN). Έχουν δοθεί δύο παρατάσεις, με τη δεύτερη και τελευταία να εκπνέει την Κυριακή 31 Μαΐου.

Σε περίπτωση που δεν δηλώσουν άμεσα τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού, θα χάσουν το επίδομα.

Για τις περιπτώσεις των επιχειρήσεων που δήλωσαν λάθος ΙΒΑΝ, θα λάβουν e-mail από την ΑΑΔΕ για διόρθωση, έτσι ώστε να πάρουν τα 800 ευρώ που δικαιούνται.

Εν τω μεταξύ για αύριο αναμένεται η πρόταση της Κομισιόν για την έκτακτη χρηματοδότηση των εταιριών, για να να καλυφθούν προβλήματα που προέκυψαν από τον κορονοϊό.

ΟΑΕΔ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ : Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι τακτικής επιδότησης (5 μηνών και άνω) στους οποίους υπολείπεται τουλάχιστον το 50% της επιδότησής τους, καθώς και στους επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους, που αποφασίζουν να μετατρέψουν το επίδομα ανεργίας τους σε «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας».

ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ LIVE

Αγώνας του ΕΛΓΑ να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του λόγω μεγάλων καταστροφών με 50 νέες προσλήψεις

Τη δυσκολία στην οποία έχει βρεθεί εκ νέου το τελευταίο διάστημα ο ΕΛΓΑ, λόγω των εκτεταμένων καταστροφών στην αγροτική παραγωγή, προδίδει η εσπευσμένη πρόσληψη 50 εποχικών υπαλλήλων, οι οποίοι θα κληθούν να συνδράμουν το έργο της εκτίμησης των ζημιών.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.