ΟΑΕΔ: Ξεκινά το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας από τον ΟΑΕΔ. Σε προχωρημένο στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επανένταξη στην αγορά εργασίας 5.000 ανέργων το οποίο αφορά πρώην εργοδότες, αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι αναγκάστηκαν να διακόψουν την δραστηριότητά τους από 1-1-2012 και μετά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΟΑΕΔ, το νέο πρόγραμμα προγραμματίζεται να εκδοθεί έως τις αρχές Φεβρουαρίου.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι αυταπασχολούμενοι που έχουν διακόψει την επιχειρηματική δραστηριότητα τους για ορισμένο χρονικό διάστημα, δεν έχουν μεταβιβάσει την επιχείρηση ή το μερίδιο τους σε συγγενείς και συζύγους, δεν έχουν ασκήσει επαγγελματική δραστηριότητα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, έχουν καταβάλει την μηνιαία εισφορά στον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας και έχουν την ιδιότητα του ανέργου.

Οι δικαιούχοι ακόμη κι αν χρωστούν, θα υπάρξει συμψηφισμός μέχρι 25% του ποσού της επιχορήγησης, που θα δίνεται απευθείας από τον ΟΑΕΔ στον ΕΦΚΑ

Μετά το πέρας της 12μηνης επιχορήγησης διενεργείται έλεγχος στην επιχείρηση από τον ΟΑΕΔ για τη διατήρηση για ένα τρίμηνο της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής ακόμα και σε αυτούς που δεν έχουν κάνει διακανονισμό οφειλών με τον ΕΦΚΑ. Δεν γίνεται απαιτητή φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Όλες οι επιχορηγήσεις που δίνονται από τον ΟΑΕΔ είναι ακατάσχετες στα χέρια τρίτων. Όσοι πρώην επιχειρηματίες συμμετάσχουν δεν έχουν το φόβο ότι θα έρθει να τραβήξει αυτόματα την επιχορήγηση.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Γεια σας,

Είναι εύκολο να με ενημερώσετε για το πότε ανοίγει το πρόγραμμα για την απασχόληση ανέργων πτυχιούχων?

Ευχαριστώ πολυ