ΟΑΕΔ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ: Κοινωφελής εργασία, νέες θέσεις στον ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με την διοικήτρια του ΟΑΕΔ, καθηγήτρια κυρία Μαρία Καραμεσίνη, το πρόγραμμα θα αναρτηθεί στο site του Οργανισμού στο τέλος αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές τις επόμενης. Το νέο προσωπικό θα τοποθετηθεί σε 56 δήμους και 37 εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Μετατίθεται για τις αρχές Απριλίου ο Β’ κύκλος (αφορά 3.000 προσλήψεις) της δράσης του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 5.500 ανέργων νέων σε φορείς του δημοσίου, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η καταγραφή όλων των θέσεων.

Δικαίωµα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συµµετοχής στη διαδικασία θα έχουν οι εγγεγραµµένοι άνεργοι στα µητρώα του ΟΑΕ∆, εκπαιδευτικής βαθμίδας ΠΕ και ΤΕ,ηλικίας 22 έως 29 ετών.

Το υπουργείο Εργασίας προωθεί ρύθμιση για την σύνδεση του επερχόμενου προγράμματος (κοινωφελής εργασία) με το νέο (αυξημένο) κατώτατο μισθό των 650 ευρώ. Η ρύθμιση αυτή μπορεί να έρθει προς κύρωση στη Βουλή μετά την δημοσίευση του προγράμματος.

Στην περίπτωση αυτή, οι προσληφθέντες (8.933) θα λάβουν αναδρομικά τις αυξήσεις του Φεβρουαρίου με το μισθό του Μαρτίου.

Εκείνοι που ωφελούνται είναι Έλληνες πολίτες, πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βορειοηπειρώτες, ομογενείς και ομογενείς αλλοδαποί που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο, ή ομογενείς εξ Αιγύπτου, χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας ούτε η συμπλήρωση ενός (1) έτους από την απόκτηση αυτής, υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιότητά τους ως Ελλήνων κατά το γένος και τη συνείδηση αποδεικνύεται με άλλους τρόπους (ν.δ. 3832/1958), οι οποίοι ανήκουν σε τουλάχιστον μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

α) άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,

β) άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς,

γ) μακροχρόνια άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.