Συγκεκριμένα, ήδη από τις 8.30 το πρωί της Δευτέρας (26/09) αυξημένη κίνηση καταγράφεται και στα δύο ρεύματα του δρόμου με την το μποτιλιάρισμα να ξεκινά από την Μεταμόρφωση και να εκτείνεται μέχρι και το ύψος των ΚΤΕΛ.

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται και στα δύο ρεύματα του Κηφισού από το ύψος της Μεταμόρφωσης μέχρι και τα ΚΤΕΛ. Καθυστερήσεις και στην Κηφισίας αλλά και τη Μεσογείων.

Φαίνεται πως το πάθημα δεν έχει γίνει…. μάθημα για πολλούς χρήστες του διαδικτύου και ιδιαίτερα του Facebook. Ακόμα μία πολίτης πιάστηκε στα “πράσα” από την ελληνική Δικαιοσύνη, εξαιτίας των φωτογραφιών που είχε αναρτήσει στον προσωπικό της λογαριασμό, με αποτέλεσμα να απορριφθεί αίτησή της για υπαγωγή σε ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων.

Το Ειρηνοδικείο Αχαρνών μάλιστα, με τη σχετική απόφαση (υπ’αριθμ. 773/2022) κατέληξε στο συμπέρασμα – το οποίο αποτελεί και νομολογία- ότι δεν αποτελούν προσωπικά δεδομένα οι αναρτήσεις σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, εφόσον έχουν γίνει από το υποκείμενο των δεδομένων και βρίσκονται σε δημόσια πρόσβαση. Αντίθετα, αποτελούν απαγορευμένα αποδεικτικά μέσα, μόνο στην περίπτωση που οι αναρτήσεις αυτές έχουν επιλέγει να είναι ορατές µόνο από τους «φίλους» του χρήστη.

“Απαγορευμένα αποδεικτικά μέσα, τα οποία δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν στα πλαίσια της δίκης, αποτελούν και οι εκτυπώσεις που αποτυπώνουν αναρτήσεις στις οποίες προέβη κάποιος χρήστης στο «προφίλ» του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης «facebook» ώστε να είναι ορατές μόνο από τους «φίλους» του στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Περαιτέρω, ο Ν. 2472/1997 για την «Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα» τιμωρεί την κατάργηση του απορρήτου και της μυστικότητας της ιδιωτικής ζωής σε περίπτωση επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων χωρίς να υφίσταται συναίνεση για την επεξεργασία τους. Αφορά, δηλαδή, σε επεμβάσεις σε αρχεία που είναι κρυφά και δεν έχουν δημοσιοποιηθεί και στην επεξεργασία κρυφών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από επέμβαση σε κρυφό αρχείο” επισημαίνεται.

Στη συνέχεια τονίζεται πως: “Όσο η ιδιωτική ζωή είναι απόρρητη άξια προστασίας, όμως όταν πλέον έχει ευρέως δημοσιοποιηθεί παύει να είναι άξια προστασίας από τον εν λόγω νόμο, ήτοι όταν τέτοια προσωπικά δεδομένα του ατόμου είναι γνωστά σε ένα σχετικά μεγάλο αριθμό προσώπων ή μπορούν να γίνουν από αυτούς εύκολα αντιληπτά και θεωρούνται εξακριβωμένα, τότε δεν προσβάλλεται το δικαίωμα για πληροφορική αυτοδιάθεση και στην ιδιωτική ζωή. Στην περίπτωση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης «facebook», ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να προβεί σε ρυθμίσεις ιδιωτικότητας στο «προφίλ» του, εάν επιθυμεί να περιορίσει τον κύκλο των προσώπων που έχουν πρόσβαση σε αυτό, στις φωτογραφίες του και γενικότερα στις αναρτήσεις του, δηλαδή να προβεί σε ρυθμίσεις περιορισμού προσβάσεως στις πληροφορίες του.

Ακόμη όμως, έχει τη δυνατότητα να καταστήσει δημόσια κι ελεύθερα προσβάσιμα σε όλους (ακόμη και σε χρήστες του διαδικτύου που δεν έχουν λογαριασμό στο «facebook») τα στοιχεία αυτά, με την καταχώρισή τους στον εν λόγω ιστότοπο χωρίς ρυθμίσεις ασφαλείας. Πληροφορίες, όμως, οι οποίες αναρτώνται από το υποκείμενο των δεδομένων σε δημόσια πρόσβαση στο διαδίκτυο δεν συνιστούν προσωπικό δεδομένο και δεν εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Ν. 2472/1997”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.