Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κίνηση πλέον στην Αττική Οδό, έπειτα από σύγκρουση τεσσάρων οχημάτων που σημειώθηκε σήμερα στις 08:32 το πρωί.

Το μποτιλιάρισμα καταγραφόταν στο ρεύμα προς Ελευσίνα, από τον κόμβο στη Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι και μετά τον κόμβο στη λεωφόρο Κηφισίας.

Τα οχήματα απομακρύνθηκαν άμεσα από την περιοχή, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία, ενώ σημειώθηκαν μόνο υλικές ζημιές από το συμβάν.

Πέντε παράγοντες θα καθορίσουν την πορεία της Ελλάδας στο αχαρτογράφητο πεδίο του τουρισμού όπου εισήλθε από την 1η Ιουλίου. Τα εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού, τα «ορφανά» κρούσματα δηλαδή χωρίς γνωστή πηγή μετάδοσης, οι ασυμπτωματικοί ασθενείς και η τυχόν «υπερμετάδοση» του ιού βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ειδικών.

Τελευταίος αλλά κρισιμότερος όλων παράγοντας, κατά τους ειδικούς, είναι η τήρηση από τους πολίτες των μέτρων απόστασης, υγιεινής, προστασίας. Κάθε πράξη ή παράλειψη στην τήρηση των μέτρων γίνεται ένας επικίνδυνος κρίκος που ενώνει κρούσματα σε μία άλλοτε ορατή και άλλοτε αόρατη μολυσματική αλυσίδα κορωνοϊού.

Τις επόμενες δύο εβδομάδες – προς το τέλος Ιουλίου- εκτιμάται ότι θα φανεί πόσο μακριά εκτείνεται αυτή η αλυσίδα και ποια ήταν η επίπτωση των εισαγόμενων κρουσμάτων στη διασπορά της λοίμωξης Covid-19 στη χώρα.

Πρόκειται για μια πορεία πρωτόγνωρη λόγω του κορωνοϊού και, εκ των πραγμάτων, με κενά και αβεβαιότητες στον σχεδιασμό και στο ξεκίνημά της για την έναρξη της οποίας όμως οι επιστημονικές και υγειονομικές αρχές της χώρας κατέβαλαν -και συνεχίζουν να καταβάλλουν- τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια. Παράλληλα, δείχνουν όμως και καλά αντανακλαστικά, όπως επιβάλλουν τα συνεχώς μεταβαλλόμενα επιδημιολογικά δεδομένα για τον κορωνοϊό των άλλων χωρών.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.