Συγκεκριμένα, τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως από το ύψος του Περιστερίου μέχρι και τη Νέα Φιλαδέλφεια και στα δυο ρεύματα της λεωφόρου Κηφισού.

Κίνηση τώρα: Ποιοι δρόμοι έχουν πρόβλημα
Καθυστερήσεις παρατηρούνται το πρωί της Τετάρτης και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας του Κηφισού.

Συγκεκριμένα, τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως από το ύψος του Περιστερίου μέχρι και τη Νέα Φιλαδέλφεια και στα δυο ρεύματα της λεωφόρου Κηφισού.

Κίνηση τώρα συναντούν οι οδηγοί, τμηματικά:

-Στο κέντρο της Αθήνας
-Στη λεωφόρο Μεσογείων
-Στην άνοδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας
-Στην λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος του γηροκομείου

Δείτε live την κίνηση στους δρόμους

Στην Αττική οδό παρατηρούνται καθυστερήσεις 5′-10΄στις εξόδους για Λαμία, στο ρεύμα προς Ελευσίνα και στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο.

Πληθαίνουν οι φωνές των επιστημόνων που θέτουν και πάλι την υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας στους κλειστούς χώρους – Η επαναφορά της θα επανεξεταστεί από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και δεν αποκλείεται να συζητηθεί και σήμερα
Με ολοένα και πιο εμφατικό τρόπο μαρτυρούν οι επιδημιολογικές εκθέσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) αυτό που επαναλαμβάνουν μονότονα οι επιστήμονες, ότι δηλαδή η πανδημία κορωνοϊού δεν έχει λήξει – όπως δεν έχουν λήξει τα μέτρα προστασίας έναντι του ιού.

Το επιδημικό κύμα, που βρίσκεται αυτήν την περίοδο σε εξέλιξη, δυναμώνει συνεχώς καθώς πλησιάζει στην κορύφωσή του. Ο αριθμός των κρουσμάτων αποτυπώνει ξεκάθαρα αυτήν την άνοδο: 30.588 λοιμώξεις δηλώθηκαν χθες, με τις 5.022 να είναι ο αριθμός των επαναλοιμώξεων. Πρόκειται για τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων από την αρχή του έτους στη χώρα μας. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η 11η Ιανουαρίου, με 32.011 θετικά κρούσματα κορωνοϊού, κοντά στην κορύφωση του κύματος που είχαν σηκώσει οι υποπαραλλαγές ΒΑ.1 και ΒΑ.2 της Omicron.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, περίπου 150.000 με 200.000 άτομα έχουν ενεργή λοίμωξη covid-19 και ο δείκτης αναπαραγωγής της νόσου, Rt, βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, στο 1,3 – αυτό σημαίνει ότι τα 100 θετικά στον κορωνοϊό άτομα μολύνουν τουλάχιστον άλλα 130, αυξάνοντας ταχέως την αλυσίδα των μεταδόσεων.

Η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων εντοπίζεται σε τουριστικές περιοχές λόγω του κλίματος χαλάρωσης κατά την περίοδο διακοπών. Εκτός από την Αττική, που βρίσκεται στο κάδρο των «κόκκινων» περιοχών, η Κρήτη, τα νησιά του νοτίου Αιγαίου και τα Επτάνησα μετρούν επίσης μεγάλο αριθμό δηλωμένων κρουσμάτων, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι γίνεται υποκαταγραφή αφού το testing είναι προαιρετικό. Θεωρούν πάντως οι επιστήμονες ότι η αύξηση σε δημοφιλείς, νησιωτικές περιοχές είναι λιγότερο ανησυχητική αφενός μεν διότι τα νησιά είναι εν μέρει γεωγραφικά απομονωμένα, αφετέρου λόγω της νεαρής ηλικίας του κυρίου όγκου των τουριστών. Ενδεικτικά, στην Αττική καταγράφηκαν χθες 15.155 κρούσματα, στην Κρήτη 1.986 κρούσματα, στην Κέρκυρα 531, στη Ρόδο 440.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.