Ραγδαίες εξελίξεις

Καταιγιστικές φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις έτσι όπως δημιουργήθηκαν μετά το συλλαλητήριο της Κυριακής. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ο οποίος εξαρχής είχε τοποθετηθεί αυστηρά κατά της χρήσης του όρου Μακεδονία για τα Σκόπια, εν συνεχεία υπήρξε επιφυλακτικός και αρνητικός με την ιδέα του συλλαλητηρίου, ίσως για να μην ταυτισθεί η Εκκλησία με πολιτικά παιχνίδια που δεν ταιριάζουν στο ρόλο της.

Ο Μητροπολιτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος ο οποίος επίσης συμμεριζόταν την ίδια άποψη εναντίον των συλλαλητηρίων εν τέλει επείσθη πως είναι μεγάλη ανάγκη της κοινωνίας η παρουσία της Εκκλησίας τους στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE η Ιερά Σύνοδος ορίστηκε για Παρασκευή διότι αύριο είναι το κρίσιμο ραντεβού Τσίπρα-Ζάεφ στο Νταβός για το Σκοπιανό και φημολογείται ότι η εξέυρεση λύσης είναι αρκετά πιθανή.

Έτσι με αυτή την κίνηση η Εκκλησία αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με βάση την απόφαση αλλά προδιαθέτει κιόλας για δράσεις εφόσον δεν γίνει σεβαστή η επιθυμία του λαού.

Όπως αναφέρει η σημερινή ανακοίνωση

Την Παρασκευή συνέρχεται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος
(23/1/2018).

Συνέρχεται την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 161ης Συνοδικής Περιόδου, προκειμένου να ασχοληθεί με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.