Ο Ρωμαιοκαθολικός Επίσκοπος Ρέικιαβικ David Tenser και ο Προϊστάμενος της Ορθόδοξης σταυροπηγιακής ενορίας Αγίου Νικολάου στην Ισλανδική πρωτεύουσα Πρωθιερέας Τιμόθεος Ζολοτούσκι από κοινού υπέγραψαν και υπέβαλαν στο Κοινοβούλιο της Ισλανδίας γράμμα, όπου εξέφρασαν την κοινή τους θέση επί της επικείμενης συζητήσεως της ευθανασίας από τους βουλευτές.

Το γράμμα τονίζει ότι το να θανατώνουμε κάποιους ή να βοηθούμε κάποιους να σκοτώνουν τον εαυτό τους ούτε καλός θανατος («ευθανασία») είναι, αλλά ούτε βοήθεια στους επιθάνατους («βοήθεια σε όσους πεθαίνουν»). Τουναντίον, είναι μια εγκληματική πράξη.

«Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να επιδοκιμάζουμε τέτοιες πράξεις, διότι παραβαίνουν τους νόμους της φύσεως και έρχονται σε αντίθεση με τις κυριώτερες εντολές του χριστιανισμού», αναφέρει το υπογραφέν από τους Ορθοδόξους και Ρωμαιοκαθολικούς Κοινό Μήνυμα.

Στο κατακλείδι οι συντάκτες του Γράμματος εκφράζουν την ελπίδα ότι η συζήτηση της ευθανασίας δεν θα συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη του Κοινοβουλίου της Ισλανδίας.

Το ἐν λόγῳ Κοινό Μήνυμα του Καθολικού Επισκόπου και του Ορθοδόξου Ιερέα αποτελούν απτή μαρτυρία της πρακτικής εφαρμογής των συμπεφωνημένων κατά τη συνάντηση του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου με τον Πάπα Ρώμης Φραγκίσκο στις 12 Φεβρουαρίου 2016 στην Αβάνα. Κατά τη συνάντηση επετεύχθη η συμφωνία για την κοινή υποστήριξη των παραδοσιακών και διαχρονικών χριστιανικών ηθικών αξιών.

Επίσης ο Πατριάρχης Κύριλλος και ο Πάπας Φραγκίσκος υπογράμμισαν το απαράδεκτο της ευθανασίας, των εκτρώσεων και ομόφυλων ενώσεων.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.