Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος συναντήθηκε σήμερα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, ο οποίος βρίσκετε στην Ελλάδα και συζήτησαν θέματα που αφορούν το Πατριαρχείο και έχουν άμεση σχέση με τον πόλεμο που διεξάγεται στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας.

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι προκαθήμενοι των δύο εκκλησιών έκαναν κοινή έκκληση να σταματήσει η αιματοχυσία στη Γάζα και να βρεθεί άμεσα ειρηνική λύση.

Υπενθυμίζεται ότι αποτελεί την πρώτη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 που σηματοδότησε την έναρξη των εχθροπραξιών μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.

Από την αρχή της σύγκρουσης, ο Αρχιεπίσκοπος είχε δηλώσει συγκλονισμένος από την κατάσταση καλώντας σε άμεσο τέλος του πολέμου και επιστροφή των αιχμαλώτων στα σπίτια τους.

Υπογράμμισε, ακόμη, ότι τα παιδιά και οι άμαχοι γενικά έχουν δικαιώματα στην ζωή και επεσήμανε ότι «και εμείς ως θρησκευτικοί ηγέτες ενώνουμε την φωνή μας και απευθύνουμε έκκληση να σταματήσει ο πόλεμος και να αρχίσουν οι συζητήσεις, για να καταλήξουμε σε ειρήνη. Κάνουμε ενέργειες και προσπαθούμε να ανοίξουν οι «δρόμοι», ώστε να φτάσει και η ανθρωπιστική βοήθεια».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.